Jovetić: Precijenili smo ih, naš entuzijazam nije splasnuo

"Previše smo ih respektovali i precijenili u prvom poluvremenu", naglasio je Jovetić

8927 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić je realno sagledao meč sa Norveškom i poraz od 1:0 u Podgorici - podijelio ga je na dva dijela.

"Previše smo ih respektovali i precijenili u prvom poluvremenu", naglasio je Jovetić.

Takav stav imao je za posljedicu dominaciju gostiju i primljen gol.

"Nije bilo lako u drugom dijelu, nikada nije lako kada se juri rezultat, ali očeli smo dobro, promijenili smo sistem i to je funkcionisalo. Imali smo 3-4 šanse, nismo ih iskoristili, ali u prošlosti se događalo da u ovakvim utakmicama izgubimo kontrolu, da vuče svako za sebe, pa da primimo više golova. Sada smo zadržali sistem do kraja, mogli smo makar do izjednačenja. Ja sam ponosan na ekipu, na saigrače", kazao je kapiten.

Šta ste naučili iz utakmice protiv ekipe koja je bila favorit?

"Naučili smo da nema potrebe da čekamo pola sata ili 45 minuta da bismo počeli da igramo. Oni su dobri, nema priče, ali može sa njima lagano da se igra i to se vidjelo u nastavku. Takođe, mi smo imali manje opcija, fale nam Vešović, Vukčević i Mugoša, kao i Bakić, a to su igrači koji su standardni i mogu da promijene tok utakmice", naglasio je Jovetić.

Slijedi pauza od čak pet mjeseci, a u septembru gostovanja Turskoj i Holandiji.

"Naš entuzijazam nije splasnuo, zašto bi. Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje poslije tri utakmice. U igri je još 21 bod, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra neriješeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da vjerujemo u sebe. Događalo se da kvalifikacije otvorimo sa serijom utakmica bez poraza, pa da se spotaknemo u završnici. Neka sada bude drugačije", rekao je Jovetić.

Bonus video: