Haverc: Dugo sam ovo čekao; Maunt: Nemam riječi

"Nevjerovatan je osjećaj", kazao kapiten Aspilikueta

7699 pregleda 0 komentar(a)
Haverc proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Haverc proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Teška sezona je iza Kaija Haverca - privikavanje na Premijer ligu trajalo je dugo, tokom sezone borio se sa koronavirusom, a od večeras je Čelsijeva legenda.

Njemac je postigao jedini gol u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija i ekipi iz Londona donio drugi trofej u ovom takmičenju.

"Zaista ne znam šta bih rekao. Ovo je nešto što sam dugo čekao. Želio bih da se zahvalim porodici, roditeljima, baki i djevojci. Ne znam šta da kažem, čekao sam ovaj trenutak 15 godina i sada se desio", rekao je Haverc.

A Sesar Aspilikueta je u klub doašo 2012. - nekoliko mjeseci nakon što je ekipa osvojila prvi trofej u Ligi šampiona. Večeras je kao kapiten dočekao da i on podigne pehar.

„Došao sam ovdje 2012. godine nakon što je Čelsi osvojio Ligu šampiona i želio sam da ponovim taj uspjeh. Nevjerovatan je osjećaj. Tu je moja porodica i ovo je poseban dan za mene", poručio je Španac.

Meče je asistencijom kod gola obilježio Mejson Maunt.

"Nemam riječi. Nevjerovatno. Do večeras sam igrao dva finala u dresu Čelsija i oba izgubio na bolan način. Vodili smo na poluvremenu, a onda smo u nastavku životima branili naš gol. Nevjerovatno je koliko nam ovo znači - ovo je bilo dugo putovanje", kazao je Maunt.

Bonus video: