Rudar dva puta vodio protiv Petrovca i ostao bez pobjede, Jezero promašilo penal na Delibašićevom debiju

Kompletirano 14. kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige

12558 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Rudar
Foto: FK Rudar

Utakmicama u Pljevljima i Beranama danas je kompletirano 14. kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige - Rudar je na domaćem terenu remizirao sa Petrovcem (2:2), dok u duelu Jezera i Mornara nije bilo golova.

Mnogo interesantniji meč odigran je u Pljevljima, gdje su domaći dva puta vodili, Petrovčani stizali do izjednačenja, imali sjajne šanse za preokret i na kraju osvojili bod.

Rudar je poveo u 35. minutu - Suraka Zakarija je primio loptu na lijevoj strani, utrčao u šesnaesterac i savladao Ljubomira Đurovića.

Pet minuta kasnije gosti su izjednačili - Marko Čavor je u kaznenom prostoru oborio Abdela Osmanovića, a penal realizovao Adnan Bašić.

U 2. poluvremenu ponovo do vođstva stižu domaći. Igrao se 53. minut kada je rezervista, Dušan Živković pobjegao Rjoju Tačibani i snažnim udarcem zatresao mrežu.

Konačan rezultat postavio je Bašić, udarcem sa dvadesetak metara u 61. minutu.

Do kraja meča gosti su mogli i do preokreta, Marko Miličković je u 73. minutu izašao sam ispred golmana Jasmina Agovića, koji je odlično reagovao. U 91. je Stefan Radinović bio u šansi, ali se još jednom istakao golman Rudara.

Kada je riječ o meču u Beranama, golova nije bilo, ali jeste šansi, uglavnom pred golom Mornara.

Najbolju priliku Jezero je imalo u 63. minutu - Malić Mucević je oborio Mamadua Mendija, sudija Nikola Cvijović dosudio penal, ali je golman Stojan Vukčević odbranio udarac Mujeciju.

Jezero je bilo opasnije tokom meča, a osim penala imalo i dvije dobre šanse preko Mamadua Mendija - u 26. minutu kada je igrač Plavljana izašao sam ispred Vukčevića i u 47. minutu kada je petom pokušao da zatrese mrežu.

Mornar je uglavnom prijetio sa distance i osvojio bod na trenerskom debiju Andrije Delibašića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: