Mitrović: Kada si pošten i iskreno radiš - vrati se; Tadić: Nadam se da će Stojković dugo ostati selektor

Srbija večeras u Lisabonu savladala Portugal 2:1 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u fudbalu

7767 pregleda 8 komentar(a)
Tadić, Foto: Reuters
Tadić, Foto: Reuters

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović poručio je da je njegova selekcija večeras bila bolja, zasluženo savladala Portugal i plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

Srbija je večeras u Lisabonu slavila 2:1 nakon preokreta i osvojila prvo mjesto u grupi A.

Povezani članci

14. Novembar 2021.

Stojković: Imamo potencijal za mnogo veće stvari

14. Novembar 2021.

Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu

"Ništa, ne znam odakle da počnem. Hoće čuka da mi stane. Velika pobjeda. Mislim da smo ostvarili plasman sa debelom zaslugom. Bili smo bolji, nadigrali smo Portugal, došli smo da igramo fudbal“, rekao je Mitrović poslije utakmice.

Mitrović ne zaboravlja promašeni penal u finalu plej-ofa za odlazak na Euro protiv Škotske.

"Vratilo se i za Škotsku i to sa kamatom. Kada si pošten i iskreno radiš - vrati se. I ja i ekipa smo vjerovali u selektora, igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Presrećni smo zbog nas i zbog cijele nacije. Koliko smo sreće donijeli cijeloj naciji. Nemam riječi da opišem sreću, radost, ponos. Sve je pomiješano. Nevjerovatan osjećaj", prokomentarisao je Mitrović.

Kapiten, Dušan Tadić rekao je da je ekipa pokazala da može da dominira protiv Portugala i da je srećan zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Puno je emocija svi su jako srećni i zadovoljni. Otkad se vratio 'mister' Stojković, vratio se osmijeh, igramo lijep fudbal, što smo pokazali danas. Pokazali smo da možemo da dođemo u Portugal, da dominiramo i da pobijedimo. Svako ko nosi ovaj grb i ko je državaljnin ove zemlje treba da bude jako ponosan", rekao je Tadić poslije utakmice.

Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobjedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

"Loše smo krenuli ali nije nas to sputalo, pričali smo ako se takav scenario desi, da probamo da budemo mirni, da guramo loptu jer sa većim posjedom lopte možemo da ugrozimo Portugal i da ih nadigramo, tako je i bilo. Velika pobjeda" naveo je Tadić.

On će igrati drugi put u karijeri igrati na Svjetskom prvenstvu, poslije Rusije 2018. godine.

"Srećan sam i zadovoljan zbog toga, Srbija mora da ide u kontinuitetu na evropska i svjetska prvenstva. Nadam se da će mister Stojković ostati dugo i da će Srbija stalno da ide na velika takmičenja", naveo je Tadić.

Bonus video: