Pašalić predvodi tim kola Serije A

Hrvat postigao dva gola, a imao i asistenciju protiv Specije

1797 pregleda 0 komentar(a)
Pašalić, Foto: REUTERS
Pašalić, Foto: REUTERS

Fudbaleri Atalante prethodnog vikenda su nakon preokreta savladali Speciju (5:2) u 13. kolu Serije A.

"Boginja" je imala gol zaostatka, a onda se razigrao Mario Pašalić, postigao dva gola, uz asistenciju i bio najzaslužniji za nova tri boda ekipe iz Bergama.

Pašalića je sajt Sofascore ocijenio sa 9,2 i on je najbolji igrač na Apeninima prethodnog vikenda.

Iza Pašalića, u idealnom timu 13. runde je i mlada senzacija Rome, Feliks Afena-Đan. On je postigao oba gola na gostovanju Đenovi i Sofascore ga je ocijenio devetkom.

Blistao je i golman Venecije, Serhio Romero, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu (1:0) u gostima protiv Bolonje. On je ocijenjen sa 8,7.

Idealni tim, Serija A idealni tim
foto: Sofascore

Identičnu ocjenu kao Romero dobio je fudbaler Juventusa, Leonardo Bonući. Italijan je postigao oba pogotka i oba sa penala u pobjedi protiv Lacija u Rimu.

Vikend na Apeninima obilježio je i Domeniko Berardi (8,6), Italijanski reprezentativac je postigao gol, a imao je i asistenciju u remiju (2:2) Sasuola i Kaljarija.

U idealnom timu su i igrači Verone - Antonjin Barak (8,5) i Adrijen Tameze (8,4). Verona je savladala na domaćem terenu Empoli (2:1), a Barak je postigao prvi gol i asistirao Tamezeu kod drugog pogotka, kojim je ekipa u 91. minutu stigla do pobjede.

Tu su još fudbaler Torina, Bremer (8,2) strijelac u pobjedi "bikova" nad Udinezeom (2:1), kao i Ivan Perišić (8), koji je postigao gol u pobjedi Intera (3:2) nad Napolijem.

U idealnom timu su još vezista Sampdorije i strijelac na gostovanju Salernitani, Antonio Kandreva (7,9) i fudbaler Rome, Rodžer Ibanjes (7,7).

Bonus video: