Sutjeska ubjedljiva protiv Podgorice, "Vojvode" morale da napuste stadion

Meč kraj Bistirice prekinut u 10. minutu zbog pogrdnog skandiranja navijača Sutjeske, "Vojvoda" na račun FSCG-a

3760 pregleda 12 komentar(a)
Sjajan gol Erakovića, Foto: Savo Prelević
Sjajan gol Erakovića, Foto: Savo Prelević

Plasman u polufinale Kupa danas su obezbijedili i fudbaleri Sutjeske.

Nikšićani su u meču četvrtfinala, na domaćem terenu savladali Podgoricu 4:0 golovima Miloša Drinčića, Alekse Marušića, Milivoja Raičevića i Novice Erakovića.

Tim Milije Savovića u lijepom raspoloženju dočekuje derbi protiv Budućnosti. Taj meč, u okviru 16. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige na programu je u nedjelju (16 h).

Današnji meč u Nikšiću prekinut je poslije 10 minuta igre zbog pogrdnog skandiranja navijača Sutjeske, "Vojvoda" na račun FSCG-a. Sudija, Vojin Vojinović je prekinuo meč, a delegat tražio da se isprazni dio tribine, gdje su bili smješteni navijači domaće ekipe.

Tada je do "Vojvoda" došao i današnji kapiten "plavih", Suad Ličina, nakon čega su navijači napustili stadion.

Poslije toga meč je nastavljen, a Sutjeska do vođstva dolazi u 39. minutu - Miloš Drinčić je nakon kornera ostao sam na drugoj stativi, zatresao mrežu Podgorice i postigao prvi gol u dresu Sutjeske.

Do odlaska na odmor gosti su mogli da izjednače, ali je Ličina bio siguran nakon udarca Luke Maraša, a onda i štoper domaćih Meldin Drešković umalo nije postigao autogol. Nakon toga priliku je imao i bivši fudbaler Sutjeske, Stefan Cicmil, ali je mreža Nikšićana mirovala.

U 2. poluvremenu Sutjeska je bila bolji rival, a prednost duplirala preko Marušića u 62. minutu. Vladan Bubanja je sjajno pronašao Aleksandra Vlahovića, koji je asistirao napadaču "plavih".

U 78. minutu bilo je 3:0 - Nikola Janjić sjajno je uposlio Raičevića, koji je bez problema savladao Ivezića.

Konačan rezultat postavio je Novica Eraković sjajnim udarcem iz slobodnog udarca u 87. minutu. Na dvadesetak metara od gola oboren je Nikola Stijepović, nakon čega je Eraković postigao prvi pogodak ove sezone.

Bonus video: