Savović pred početak drugog dijela sezone: Ekipe su jače, biće neizvjesno

U petak se nastavlja takmičenje u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, Sutjeska u 20. kolu gostuje Zeti (15 h)

4252 pregleda 0 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG

Dan kasnije nego što je bilo predviđeno počinje drugi dio sezone u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Šampionat se nastavlja u petak, a lider Sutjeska gostuje posljednjeplasiranoj Zeti (15 h).

Nakon odrađenih priprema u Ulcinju i Nikšiću, ekipa Milije Savovića u sezonu ulazi sa željom da zadrži prvo mjesto i peti put dođe do titule. A prva prepreka ka cilju je Zeta...

"Očekujem da u utakmicu uđemo motivisani i spremni i osvojimo tri boda. Neće biti lako ni u tom meču, a ni u narednim. Zeta je znala da uzme bodove i ekipama koje pretenduju na titulu. Poštujemo ih, bićemo oprezni, ali shodno našim ciljevima težićemo pobjedi na startu prvenstva", kazao je u najavi meča trener Sutjeske, Milija Savović.

Sutjesku su u zimskom prelaznom roku pojačali Zakarija Alharaiš i Filip Knežević. Očekuje se da Libijac bude na terenu, dok će Knežević propustiti prva dva kola. Pod znakom pitanja su nastupi Aleksandra Vlahovića i Vladana Bubanje.

"Zakarija će vjerovatno dobiti priliku, da vidimo kako će se snaći na takmičarskom meču. Svakim danom je sve bolji, mislim da će doći na svoje i da će biti kvalitetno pojačanje za drugi dio prvenstva. Filip Knežević nije riješio sve sa papirima, pa vjerovatno neće biti u mogućnosti da nastupi prva dva kola. Trenirao je sa nama - vidi se da je pojačanje koje nam je trebalo. Na treninzima je prikazao kvalitete koje posjeduje. Nadamo se da će biti pravo pojačanje."

I konkurencija se pojačala u zimskom prelaznom roku. Budućnost je dovela Stefana Miloševića, u Dečić je stigao Fatos Bećiraj...

"Budućnost je imala izuzetno kvalitetnu ekipu u prvom dijelu sezone, tako da ne vjerujem da su razmišljali da im treba previše pojačanja. Imali su problema sa povrijeđenim igračima i sa formom, ali sa kvalitetom nisu. Vidjeli smo da su doveli nekoliko kvalitetnih, iskusnih igrača, koji će im pomoći da pojačaju roster. Dečić se najzvučnije pojačao s obzirom na to da je došao Bećiraj. Sigurno su jače ekipe nego u prvom dijelu i biće neizvjesno u nastavku", smatra Savović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: