Savić spreman za Grke: Dobra igra i rezultat kao pravi uvod u Ligu nacija

"Ove utakmice treba da se iskoriste da selektor isproba neke igrače i vidi na koga može da računa", kaže as Atletiko Madrida

5600 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Stefan Savić je preskočio meč u Jermeniji, u ponedjeljak će predvoditi crnogorske fudbalere u prijateljskom duelu sa Grčkom.

"To je generalna proba za početak Lige nacija. Nadam se da ćemo odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat pred domaćim navijačima. Sada smo kompletni i vjerujem da imamo kvalitet da odigramo dobar meč protiv jakog rivala", rekao je Savić.

Heleni imaju poštovanje naše selekcije.

"Poznajemo ih dobro, njihovi igrači nastupaju u jakim evropskim ligama. Igraju tvrd fudbal na mali broj golova. Čeka nas teška utakmica, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre".

"Hrabri sokoli" su posljednje takmičarske utakmice imali u novembru prošle godine - sa Holandijom i Turskom na stadionu pod Goricom.

"Ta dva meča su pokazala da možemo da se nosimo sa svima. A duel sa Jermenijom je, iako nismo bili kompletni, pokazao da ne smijemo da se opuštamo. Kao što možemo da odigramo dobro protiv timova kao što su Holandija i Turska, tako možemo i da izgubimo od svakog... Ove utakmice treba da se iskoriste da selektor isproba neke igrače i vidi na koga može da računa, kao i da se podigne atmosfera pred Ligu nacija, jer nas očekuju četiri utakmice u veoma kratkom periodu", jasan je Savić.

Crnogorski as je na reprezentativno okupljanje došao nakon nekoliko bitnih pobjeda u dresu Atletiko Madrida.

"Konačno smo dobili kontinuitet u rezultatima. Cijele godine smo igrali promjenjivo, nikako nismo uspijevali da povežemo nekoliko trijumfa. Zadovoljni smo plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali naš glavni cilj je mjesto među četiri najbolje ekipe u La Ligi, jer nam to obezbjeđuje Ligu šampiona i sljedeće godine. A u Ligi šampiona je veliki plus šta god da uradimo do kraja", zaključio je Savić.

Bonus video: