Liverpul se izgubio u notingemskoj šumi, još jedan šokantan poraz "redsa"

Notingem Forest je slavio 1:0 protiv sterilnih "redsa", koji su imali posjed, ali nisu bili ni dovoljno opasni, niti opasniji od domaćina

4731 pregleda 1 komentar(a)
Avoniji postiže gol za Forest, Foto: Reuters
Avoniji postiže gol za Forest, Foto: Reuters

Izgledalo je da je Liverpul ušao u miran dio sezone, da je ponovo našao formulu uspjeha, nakon pobjeda nad Rendžersima u Ligi šampiona, te Mančester sitijem i Vest Hemom u Premijer ligi, a stigao je novi šok - poraz od posljednjeplasirane ekipe u prvenstvu.

Notingem Forest je slavio 1:0 protiv sterilnih "redsa", koji su imali posjed, ali nisu bili ni dovoljno opasni, niti opasniji od domaćina.

Meč je riješio Nigerijac Taivo Avoniji golom u 55. minutu - prvo je iz peterca pogodio stativu, pa odbijenu loptu pospremio pod prečku.

Liverpul je mogao do izjednačenja (golman Henderson dobro je branio šuteve Eliota, Aleksander-Arnolda i Van Dajka), ali je i Forest imao šansi da ubjedljivije slavi...

"Redsi" su doživjeli treći poraz u sezoni, a tokom cijele prošle imali samo samo dva (i ostali bez titule).

"Šumari" ostvarili tek drugi trijumf, prvi još od drugog kola i sredine avgusta, kada su na domaćem terenu pobijedili Vest Hem 1:0 - i tada je gol za pobjedu postigao Avoniji.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: