Savić želi pobjedu i poziva navijače na spektakl: Da svi uživamo, i djeca će biti na stadionu

"Poznajemo se, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu", istakao je Savić

29869 pregleda 71 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Stefan Savić jedva čeka okršaj sa Srbijom - 2018. u Ligi nacija nije bio na terenu, pet godina kasnije je spreman da vodi Crnu Goru u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pobjeda nad Bugarskom je dala krila "sokolima" pred sjutrašnji duel od 20.45.

"Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu", rekao je as Atletiko Madrida.

Osvrnuo se na izjavu Nikole Krstovića da ekipa "gine na terenu".

"Sada sam jedan od starijih, ne tako davno sam bio najmlađi. Trudimo se da prenesemo na mlađe vrijednosti koje smo mi sve ove godine pokupili. Da se ugledaju na nas koji smo duže tu. Čini mi se da radimo to na pravi način. U Bugarskoj se vidjelo da svi daju sve", dodao je Savić.

Šta može da se očekuje protiv Srbije?

"Poznajemo se, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu", istakao je Savić.

"Sokoli" moraju da kontrolišu emocije.

"Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovdje nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban jer smo svjesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svjesna, jer je malo ko ovdje lako pobijedio".

Iako nije igrao 2018. protiv Srbije, vjeruje da su "orlovi" sada jači nego tada.

"Dosta je istih igrača, ali su iskusniji, igrali su Mundijal, uigraniji su. Ali, i mi smo dvije godine sa selektorom, polako to dolazi na svoje jer se sve bolje poznajemo", jasan je Savić.

Imao je poruku za navijače:

"Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i djece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama", zaključio je Savić.

Bonus video: