Siti koji sije strah: Liverpul poveo, pa primio četiri gola na "Etihadu" (VIDEO)

Mančester siti pobijedio velikog rivala sa 4:1 i nastavio da vjeruje u titulu. Prvoklasna partija Džeka Griliša, pratili ga Kevin de Brujne, Hulian Alvares...

8360 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Siti nastavlja da vjeruje da će prestići Arsenal i odbraniti titulu nakon lekcije koju je tim Pepa Gvardiola održao velikom rivalu Liverpulu na "Etihadu" - 4:1.

Nije bilo povrijeđenog Erlinga Halanda - ništa se nije osjetilo u igri aktuelnog šampiona.

Nije, jer je tu bio Hulijan Alvares, svjetski šampion iz Argentine, kao i preporođeni Džek Griliš koji je učestvovao u tri od četiri gola svog tima.

Blistao je i Kevin de Brujne, Ilkaj Gindogan takođe - ovakav, ranjeni Liverpul, nije imao šanse, iako je poveo u 17. minutu.

Diogo Žota pobjegao je odbrani domaćih, odigrao nazad i stao u blok, otvorivši prostor za Mohameda Salaha, koji bio nemilosrdan.

Opasan je bio Liverpul kad god je imao loptu, ali je bio problem što je lopta uglavnom bila kod domaćih fudbalera.

Strpljivo su igrači Sitija pleli mrežu, a onda se gotovo ušetali u gol - posljednja dva dodira u fenomenalnoj akciji bila su rezervisana za asistenta Griliša i realizatora Alvaresa - 1:1 u 27. minutu.

Liverpul
foto: Reuters

Čim je počeo nastavak opet su se domaći prošetali do gola u prvoklasnoj akciji u kojoj je pogodio De Brujne nakon ubacivanja Maraza sa desne strane.

Na 3:1, već u 53. minutu, povisio je Gindogan nakon udarca Alvaresa, a konačnih 4:1 postavio je Griliš u 74. Asistent - De Brujne.

Trener Sitija Gvardiola postao je prvi trener koji je pobijedio Jirgena Klopa - 10 puta.

Siti ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala, koji danas dočekuje Lids, Liverpul je sve dalje od zone Lige šampiona - ostao je na minus sedam, uz meč manje, u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem.

Bonus video: