Agama nije uspjela, Železarec ide dalje

Tim iz Skoplja završio je turnir sa maksimalne dvije pobjede i šest osvojenih bodova, Agama je osvojila drugo mjesto sa tri, dok je izraelski Ben Gurion završio posljednji bez bodova
66 pregleda 0 komentar(a)
Agama - Ben Gurion, Foto: Savo Prelević
Agama - Ben Gurion, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2014. 22:19h

Fudbaleri Agame nisu uspjeli da se plasiraju u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona u futsalu. Podgoričani su sinoć u Sportskom centru „Morača” u odlučujućem meču poraženi od makedonskog Železareca sa 4:1.

Tim iz Skoplja završio je turnir sa maksimalne dvije pobjede i šest osvojenih bodova, Agama je osvojila drugo mjesto sa tri, dok je izraelski Ben Gurion završio posljednji bez bodova.

U „Morači” je sinoć gledan mnogo neizvjesniji meč nego što to pokazuje konačan rezultat.

Nakon ranog vođstva Makedonaca (šut Novakovića iz gužve pred golom), Agama je izjednačila u 28. minutu golom Bajovića, a onda samo minut i po kasnije propustila zlatnu priliku da preokrene na 2:1.

Strijelac jedinog gola, Bajović, bio je sam na golmana Josimovića poslije sjajnog solo-prodora i dodavanja Barovića, ali je šutirao preko gola.

Ovaj promašaj igrači Železareca su ekspresno kaznili - Rangotov je u 31. minutu postigao svoj prvi od dva gola i tako umirio u tim momentima uzavrelu atmosferu od strane skoro hiljadu navijača u Sportskom centru „Morača”.

Izabranici Vaska Vujovića morali su da rizikuju u posljednjoj četvrtini meča (za prolaz im je trebala pobjeda, Makedoncima je odgovarao i bod) pa su zaigrali sa pet fudbalera u polju, bez golmana.

Višak u napadu nije puno pomogao, lopta nije kružila dovoljnom brzinom oko makedonske odbrane, što su gosti kaznili sa dva gola u finišu (ponovo Rangotov, pa ponovo Novaković) za ovjeru pobjede i plasmana u glavnu fazu kvalifikacija za LŠ, koja će se od 30. septembra do 5. oktobra igrati u Češkoj.

KMF Agama je položio test na planu organizacije ovog jakog i zahtjevnog turnira.

U Podgorici je u minulih tri dana, pod budnim okom Uefe, bukvalno sve bilo na nivou.

Baš kao što su i najavili domaćini, turnir je podigao crnogorski fudbal na ljestvicu više nego do sada.

Organizatori su bili KMF Agama i Fudbalski savez Crne Gore, dok je pokrovitelj bila firma Dukljanski vrtovi.

Železarec - Agama 4:1

Podgorica - SRC “Morača”. Gledalaca: 800. Sudije: Elhin Samadli (Azerbejdžan), Karel Linhart (Češka). Strijelci: Novaković u 7. i 40. i Rangotov u 31. i 33. minutu za Železarec, Bajović u 29. minutu za Agamu. Žuti kartoni: Aguši, Jovanovski, Novaković (Železarec), Bošković, Barović, Gojković (Agama).

Železarec: Josimović, Leveski, Gligorov, Rangotov, Todorovski, Udovaliev, Ismaili, Krstevski, Leovski, Aguši, Jovanovski, Micevski, Novaković.

Agama: Bošković, Vukčević, Barović, Gojković, Bajović, Mladina, Drašković, Radulović, Plakalo, Vučetić, Damjanović, Kovačević, Bajčetić, Haverić.

Bonus video: