Alegri: Nije meč odluke; Sari: Dovoljno smo ludi da napadnemo

0 komentar(a)
Alegri i Sari, Foto: Corriere.it
Alegri i Sari, Foto: Corriere.it
Ažurirano: 12.02.2016. 21:22h

Inter je poveo, palicu preuzela Fiorentina, zatim Roma privremeno iskočila u prvi plan, pa opet „nero-azuri“ djelovali orno za visoke domete...

Šampionska trka u Seriji A se, međutim, svela na imena najjačih i najizdržljivih – lidera Napolija (58) i četvorostrukog uzastopnog šampiona Juventusa (56).

Pred njihov prvi međusobni meč, 26. septembra na San Paolu, Napolitanci su kasnili devet, a „stara dama“ deset bodova za vodećom „violom“.

Četiri i po mjeseca kasnije, uoči novog sudara, ovoga puta u Pijemontu, najbližih rivala nema ni u retrovizoru, a dva tima u 25. kolu igraju jedan od odlučujućih susreta za „skudeto“.

Ne i odlučujući – tvrdi Masimilijano Alegri.

„Nakon našeg meča ostaće još 39 bodova u opticaju. Jedino što se broji je to ko će biti ispred 16. maja“ – kaže trener Juventusa.

„Potrebni su nam mirnoća i strpljivost.“

U hladnom Torinu, u subotu od 20 i 45, na djelu će se vidjeti najvrelije evropske ekipe - Juve je nanizao 14 trijumfa u Seriji A (računajući i Kup – 17), a Napoli osam – ali i prvi evropski golgeter Gonzalo Iguain.

„Igra najbolju sezonu u karijeri“ – ocjenjuje Alegri učinak Argentinca, koji je postigao 24 gola u isto toliko nastupa.

„Biće ga teško sačuvati. Pored njega, Napoli ima još nekoliko vrhunskih igrača, velikog tehničkog znanja.“

Uz to, Napoli ima i dva boda prednosti, pobjedu iz prvog meča (2:1, golovima Insinjea i Iguaina) i vjeru da poslije 26 godina može vratiti titulu u Napulj.

„Dovoljno smo ludi da odemo u Torino i pokušamo da Juventusu nametnemo svoj stil igre“ – živopisno najavljuje duel trener Napolitanaca Mauricio Sari.

„Iskustvo nam govori da smo ranjivi kada ne igramo svoj fudbal. Možda ćemo i 70 minuta biti zatvoreni na svojoj polovini, ali to neće biti naš izbor.“

Eventualna pobjeda, prva nad „starom damom“ u Torinu još od septembra 2009. godine, odvela bi Napoli na pet bodova plusa...

„Ne razmišljamo o tome, već samo o meču sa Juveom.“

Bonus video: