Anži nudi Etou tri puta manju platu za novi ugovor

Superbogati klub iz nemirne ruske pokrajina Dagestan "pliva u novcu", ali isto tako ne želi da se razbacuje s parama
2 komentar(a)
Samuel Eto, Foto: Fc-anji.ru
Samuel Eto, Foto: Fc-anji.ru
Ažurirano: 09.07.2013. 08:56h

Ukoliko želi da ostane u Anžiju i nakon maja 2014. godine, Kamerunac Samuel Eto moraće da pristane na tri puta manju platu!

Superbogati klub iz nemirne ruske pokrajina Dagestan "pliva u novcu", ali isto tako ne želi da se razbacuje s parama. Eto je prije dvije godine postao najplaćeniji fudbaler na svijetu sa 20 miliona eura po sezoni, ali to neće moći vječno da traje.

Čelnici Anžija poslali su poruku bivšem napadaču Barselone i Intera o uslovima za produženje ugovora. Može da ostane, ali pod uslovom da pristane na "samo" sedam miliona eura godišnje plate. A to je skoro tri puta manje od sadašnjih 20 miliona...

Da li će visokobudžetni Kamerunac pristati na ovakav rez ostaje da se vidi, tek njegove dosadašnje igre u Mahačkali više su priličile plati od sedam, nego od 20 miliona eura. Prošle sezone je postigao devet golova u prvenstvu, što je Anžiju bilo dovoljno za treće mjesto u prvenstvu i plasman u finale Kupa.

Tim koji sa klupe predvode Gus Hidink i Željko Petrović nedavno se dodatno pojačao u napadu dovođenjem Kohorina iz Dinama Moskve i Denisova iz Zenita, pa Eto više nije nezamjenjiv. Naročito ne onaj Eto koji zarađuje 20 miliona godišnje, više i od Mesija i Ronalda...

Bonus video: