Argentinski tango: Ikardi osvojio Rim, het-trik Dibale

Talentovani Argentinac postigao je prvi het-trik u karijeri
1 komentar(a)
ikardi, Foto: Reuters
ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2017. 20:52h

Inter je u prvih 180 minuta najavio visoke domete ove sezone. Nakon pobjede nad Fiorentinom, "nerazuri" su savladali Romu u Rimu 3:1, poslije čak devet godina.

Domaćin je vodio od 15. minuta, golom Džeka, kod rezultata 1:0, čak tri puta pogodili su stativu rimski fudbaleri, da bi u posljednjih pola sata stigao veliki preokret.

Režirao ga je Mauro Ikardi sa dva gola (ukupno četiri u prva dva kola), a pobjedu obezbijedio Matijas Vesino tri minuta prije kraja.

Bila je to i slatka "osveta" Lućana Spaletija, koji je u Inter došao iz Rome, u kojoj je prethodne sezone imao ne baš prijatne trenutke zbog toga što je Franćesko Toti više vremena provodio na klupi nego na terenu...

Toti je večeras bio na tribinama, kao direktor kluba, a Spaleti uživao na "Olimpiku".

Juventus je od 19. sekunde gubio u Đenovi, u sedmom minutu već je bilo 2:0 za domaćina.

Ništa, međutim, nije pomoglo - šampion je pokazao snagu i do kraja zatrpao mrežu rivala i slavio 4:2.

Paulo Dibala je bio centralna figura utakmice.

Talentovani Argentinac postigao je prvi het-trik u karijeri, a dva od tri gola upisao je u sudijskim nadoknadama vremena.

Đenova je povela srećno, autogolom Pjanića, a prednost duplirala iz penala, koji je dosuđen na osnovu gledanja snimka i upotrebe tzv. VAR tehnologije.

Brzo se Juve sabrao, preko Dibale smanjio u 14. minutu.

U posljednjim trenucima prvog dijela, VAR je ponovo bio u funkciji i ponovo je pokazao da je penal postojao, ovoga puta za Juventus.

Dibala je bio precizan sa bijele tačke, da bi nakon potpunog preokreta, koji je donio Kvadrado, efektnim pogotkom u 62. minutu, Argentinac kompletirao het-trik u finišu meča...

Rezultati

Đenova - Juventus 2:4

Pjanić 1. (autogol), Galabinov 7. (penal) -

Dibala 14,45+4. (penal), 90+2, Kvadrado 62.

Benevento - Bolonja 0:1

Donsah 55.

Roma - Inter 1:3

Džeko 15. - Ikardi 67, 77, Vesino 87.

Nedjelja: Torino - Sasuolo, Milan - Kaljari, Kjevo - Lacio, Krotone - Verona, Fiorentina - Sampdorija, Napoli - Atalanta, SPAL - Udineze.

Bonus video: