Bajern juri rekordnu razliku, Lokman riješio derbi na debiju za Lajpcig

Bajern na plus 18!
0 komentar(a)
Frank Riberi, Foto: Reuters
Frank Riberi, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2018. 19:47h

Bajern juri rekordnu razliku.

Aktuelni prvak je i lider sa 53 boda nakon 21. kola Bundeslige, a najbliži pratilac, Bajer ima tek 35. Priliku da preuzme drugo mjesto sjutra će imati Ajntraht, najprijatnije iznenađenje prvenstva, koji bi u slučaju pobjede u Augsburgu imao 36 bodova.

Bajern je opravdao ulogu favorita na gostovanju Majncu, a sav posao oko nove pobjede Bavarci su završili u prvom poluvremenu.

Майнц - Бавария. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

A do danas najbliži pratilac Šalke je poražen u Gelzenkirhenu od Verdera, golom Junuzovića u četvrtom minutu nadoknade. Šalke je vodio, ali ga je upotpunosti poremetio drugi karton i isključenje Matije Nastasića u 78. minutu. "Zeleni" su samo minut kasnije izjednačili, a u nadoknadi došli do vrijedna tri boda za bijeg od opasne zone.

Ni Bajer u duelu ekipa u sjajnoj proljećnjoj formi nije uspio više od igre bez golova u Frajburgu. Remijem je debi na klupi Štutgarta u Volfsburgu, obilježio debitant na klupi "švaba", turski trener Tajfun Korkut.

A derbi u Menhengladbahu riješilo je zimsko pojačanje Lajpciga iz Evertona - Ademoli Lokmanu, 20-godišnjem engleskom napadaču bilo je dovoljno deset minuta na terenu da se upiše u strijelce. Lokman je u igru ušao u 78. minutu kao zamjena Brumi i na asistenciju Nabi Keite postigao je jedini gol na utakmici.

Rezultati:

Frajburg - Bajer 0:0

Herta - Hofenhajm 1:1 (Kalu 58 - Kramarić (penal) 38)

Majnc - Bajern 0:2 (Riberi 33, Hames Rodriges 44)

Šalke - Verder 1:2 (Konopljanka 24 - Kruze 79, Junuzović 90+4)

Volfsburg - Štutgart 1:1 (Origi 24 - Gomes 60)

Borusija M. - Lajpcig 0:1 (Lokman 88)

Nedjelja: Augsburg - Ajntraht (15,30 h), Hamburger - Hanover (18)

Petak: Keln - Borusija D. 2:3.

Bonus video: