Bajern napada Berlin, het-trik Gomesa za sedam minuta

"Bajern-ekspres leti u Berlin", napisao je "Kiker" uz konstataciju da je to bila još jedna veličanstve noć na "Alijanc areni"
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 21:37h

Čudesna sezona Bajerna je nastavljena i sinoć, i to u Kupu Njemačke - Bavarci su počistili Volfgsburg na "Alijanc areni" sa 6:1 i plasirali se u finale koje se tradicionalno igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Tim Jupa Hajnkesa će sjutra veče znati protivnika u finalnom okršaju, pošto se u drugom polufinalu sastaju Štutgart i Frajburg. Jasno je da, ko god bude protivnik Bajernu, ima minimalne šanse da osvoji pehar...

Bila je to klasična utakmica Bajerna protiv malog protivnika u kojem gotovo ne postoji šansa da Volfsburg pokvari planove Bavarcima.

Sve što su "vukovi" uradili bilo je da u finišu poluvremena smanje na 2:1, što je bio prvi gol koji je Bajern primio ove sezone u Kupu (a postigao je 17 sa sinoćnjim mečom).

Poslije je stvari u svoje ruke uzeo Mario Gomes. Super Mario, koji se pomirio da bude rezerva Mariju Mandžukiću (sinoć dao prvi gol), ušao je u 77. minutu umjesto Hrvata, a onda za samo šest minuta upisao jedan od najbržih het-trikova u istoriji - pogađao je u 80, 83. i 86. čisto da se ne zaboravi kakav je strijelac u pitanju.

Bajern tako dijele još (samo) četiri utakmice da osvoji triplu krunu, jer je prvenstvo već "zatvorio".

Velikanu iz Minhena su ostala dva meča u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone, možda i finale, te pomenuti duel za trofej u Kupu.

"Bajern-ekspres leti u Berlin", napisao je "Kiker" uz konstataciju da je to bila još jedna veličanstve noć na "Alijanc areni".

Pored Gomesa i Mandžukića, strijelci su bili i Arjen Roben i Džerdan Šaćiri, s tim što je Švajcarac i asistirao kod dva pogotka. Jedini gol za Volfsburg dao je Brazilac Dijego.

Galerija

Bonus video: