Bajern prejak za Arsenal, minimalna pobjeda Porta

Navijači Arsenala su opet kivni na Arsena Vengera, ali je činjenica da je engleski tim ovog puta izgubio od mnogo jačeg rivala
5 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2013. 22:09h

Bajern je demonstirao silu i na velikoj pozornici "Emirejtsa" i valjda jasno stavio do znanja zašto je po mnogima uz Barselonu najveći favorit u Ligi šampiona ove sezone.

Bavarci su nadigrali i savladali Arsenal u Londonu rezultatom 3:1, pa će revanš za dvije sedmice u Minhenu vjerovatno predstavljati samo formalnost - sastav Jupa Hajnkesa je već praktično postao učesnik četvrtfinala...

Navijači Arsenala su opet kivni na Arsena Vengera, ali je činjenica da je engleski tim ovog puta (za razliku od poraza od Blekburna u FA kupu u subotu) izgubio od mnogo jačeg rivala.

Vidjelo se to i na startu meča kada je Bajern u prva tri šuta na gol dva puta matirao Vojćeha Šćešnjija - prvo je to uradio Toni Kros, potom i Tomas Miler nakon užasne reakcije cijele odbrane "tobdžija". U tom trenutku je postalo jasno da Arsenal nema snagu da preokrene dvomeč...

"Opet ista priča - loš start meča nas je koštao boljeg rezultata. To je naš zaštitni znak ove sezone", rekao je Džek Vilšir, jedini fudbaler Arsenala kojem navijači opraštaju i loš dan zbog njegove lojalnosti klubu.

Vilšir je pokušao da smanji pritisak koji javnost stvara Vengeru.

"Menadžer je ovdje 16 godina, uradio je toliko fenomenalnih stvari i radi ih i dalje. Vrijeme je i da igrači preuzmu odgovornost, jer mi smo ti koji smo na terenu po 90 minuta", dodao je Vilšir.

Kiks Nojera samo dao nadu...

Istina, Arsenal je nakratko oživio u drugom poluvremenu kada je Lukaš Podolski iskoristio grešku Manuela Nojera i poslije kornera smanjio na 2:1, potom su igrači Arsenala imali i zicer za 2:2 (Olivije Žiru gađao pravo u Nojera). Sve to prije nego je uslijedila surova kazna.

Kontranapad Bavaraca je u gol pretvorio Mario Mandžukić i to nakon što se lopta od kopačke Bakarija Sanje pomalo komično zavukla u gol domaćina.

"Pokušaćemo u revanšu da odigramo isto kao Bajern na "Emirejtsu” i da nemoguće stvari učinimo mogućim. Treći gol nas je dokrajčio, siguran sam da bi izjednačili i uvećali šanse za prolaz", istakao je Venger.

Ako ništa drugo, Arsenal je večeras pokazao da odbrana Bajerna nije nepogrešiva, jer je (iz već opisanog kiksa) konačno primila gol - prvi put od 14. decembra i meča sa Borusijom iz Menhengladbaha u Bundes ligi.

Od tada je prošlo sedam utakmica u kojima je Bajern s lakoćom pobjeđivao protivnike, uz gol-razliku 15:0...

"Ovo je veliko takmičenje, znate da uvijek morate da se dokazuje ispočetka. Blizu smo četvrtfinala, ali ostaćemo fokusirani, ne smijemo da pomislimo da je gotovo", rekao je Arejn Roben.

Mutinjo slomio otpor Malage

Porto je bio favorit protiv Malage i to je opravdao na terenu - portugalski tim je slavio sa 1:0 na "Dragau" pogotokom Žoaoa Mutinja u 56. minutu.

"Zmajevi" su dominirali od prvog minuta, uz malo sreće su mogli da stvore i bolju prednost pred revanš u Andaluziji, ali nisu ni ovako nezadovoljni.

"Zaslužili smo pobjedu, možda i ubjedljiviju, ali važno je da smo slavili. Malaga je dobar tim, može da nam stvori probleme u revanšu, jer ne smijemo da zaboravimo da su pobjeđivali Milan i Zenit. Mislim da sve zavisi od nas", rekao je Mutinjo.

Malaga se uzda u revanš.

"Nije ova razlika velika, znam da možemo da preokrenemo stvari. Bili smo i u gorim situacijama", rekao je Argentinac Martin Demikelis.

ARSENAL - BAJERN 1:3

London - Stadion "Emirejts". Gledalaca: 59.974. Sudija: Svejn Odvar Men (Norveška). Strijelci: Podolski u 55. za Arsenal, Kros u 7, Miler u 21. i Mandžukić u 77. minutu za Bajern. Žuti kartoni: Vermalen, Sanja, Arteta, Podolski, Ramzi (Arsenal), Švajnštajger, Miler, Lam (Bajern).

Arsenal (4-4-2): Šćešnji - Sanja, Košjelni, Mertezaker, Vermalen - Arteta, Višir, Ramzi (Rosicki), Vilšir, Kasorla - Podolski (Žiru), Volkot.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Martines, Švajnštajger - Miler, Kros (Luiz Gustavo), Riberi (Roben) - Mandžukić (Gomes).

PORTO - MALAGA 1:0

Porto - Stadion "Dragao". Gledalaca: 42.209. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Strijelac: Mutinjo u 56. minutu. Žuti kartoni: Itura (Malaga).

Porto (4-5-1): Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Aleks Sandro - Lućo Gonsales )Kastro), Fernando, Mutinjo, Izmailov (Acu), Varela (Rodriges) - Martines.

Malaga (4-2-3-1): Kabaljero - Sančes, Veligton, Demikelis, Antunjes - Tulalan, Itura (Kamaćo) - Hoakin (Portiljo), Žulio Baptista (Pjazon), Isko - Santa Krus.

Galerija

Bonus video: