Barsa i PSŽ u četvrtfinalu

Barselona i PSŽ su u četvrtfinalu Lige šampiona, nakon što su u revanš duelima izvojevali identične pobjede (2:1)
53 pregleda 15 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2014. 22:17h

Barselona i PSŽ su u četvrtfinalu Lige šampiona, nakon što su sinoć opravdali uloge favorita protiv Mančester sitija i Bajera. Oba meča završena su identičnim rezultatom (2:1).

Poslije dva gola prednosti Barsa nije željela da se kocka ni na svom terenu, pa je Herardo Martino izveo najjači sastav. S druge strane, Siti je osim suspendovanog trenera Manuela Pelegrinija, imao brojne kadrovske probleme da bi se na pravi način suprotstavio klasi domaćina. Ipak, utakmica je bila puna ritma sa brojnim šansama na obje strane, kojoj nije bio dorastrao francuski sudija Stefan Leno.

"Bila je to teška utakmica protiv tima svjetske klase. Mi smo stvorili brojne šanse, postigli i gol koji je sudija poništio, a nije nam sviran ni penal. Tačno je da ni Sitiju nije sviran penal, ali to je bilo poslije grešaka na našu štetu. U svakom slučaju za korak smo bliži cilju, a to je finale Lige šampiona", kazao je Sesk Fabregas.

Seriju promašaja Mesija i Nejmara na jednoj, te Milnera, Silve i Nasrija na drugoj strani, prekinuo je gol Argentinca u 67. minutu, zahvaljujući kiksu Leskota, koji takođe nije bio dorastao zadatku. I bio je to rekordni 67. gol Mesija za Barsu u Ligi šampiona, pa je pretekao Raula koji je igrajući za jedan klub (Real) postigao gol manje (za Šalke je dao još pet golova).

A poslije nesviranog penala Pikea nad Džekom, i Zabaleta je zbog prigovora morao u svlačionicu. Ipak je Siti golom Kompanija na asistenciju Džeka uspio da izjednači, ali je Alveš u sudijskoj nadoknadi donio Barsi trijumf.

"Pokazali smo da nema razlike u klasi timova, ali nijesmo imali sreće. Falio nam je gol u ranoj fazi utakmice, a i sudije nisu bile na nivou", rekao je Kompani.

Nemilosrdni PSŽ

Igrači Bajera su nakon debakla na “Baj areni” naglasili da je PSŽ daleko iznad po klasi. Ipak, hrabro su odigrali u Parizu za častan oproštaj od evropske elite.

Plasman u četvrtfinale juče su izborili Bajern Minhen, koji je eliminisao londonski Arsenal (2:0 i 1:1), i Atletiko Madrid, koji je bio superioran protiv Milana (1:0, 4:1).

U preostalim revanšima osmine finala Lige šampiona 18. marta sastaju se Real Madrid - Šalke (prvi meč 6:1) i Čelzi - Galatasaraj (1:1), a 19. marta Mančester Junajted - Olimpijakos (0:2) i Borusija Dortmund - Zenit (4:2).

Žrijeb četvrtfinalnih parova Lige šampiona biće održan u Nionu 21. marta.

Rezultati

Barselona - Mančester siti 2:1

Mesi 67, Dani Alveš 90+1 - Kompani 89.

Pari sen Žermen - Bajer Leverkuzen 2:1

Markinjos 13, Laveci 54 - Sam 6.

Bonus video: