Barsa preživjela pakleni start Sevilje za povratak na vrh

Sudijska trojka na čelu sa Hesusom Hilom Mensanom ulila vjetar u jedra Barseloni. Lionel Mesi je izveo slobodan udarac, a Aleksis Sančes iz dubokog ofsajda poravnao rezultat
5 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.02.2014. 23:41h

Početak utakmice na “Ramon Sančes Pichuanu” izgledao je kao noćna mora za aktuelnog prvaka, Barselonu.

Sevilja je povela već u 15. minutu preko Alberta Morena koji je rezantnim udarcem sa vrha kaznenog prostora krunisao sjajnu akciju svojih saigrača.

Pet minuta kasnije stativa je spasila Barselonu, nakon udarca Kolumbijca Karlosa Bake, a u 28. minutu kapiten Sevilje Ivan Ralkitić je promašio zicer sa 10 metara.

A onda je sudijska trojka na čelu sa Hesusom Hilom Mensanom ulila vjetar u jedra Barseloni. Lionel Mesi je izveo slobodan udarac, a Čileanac Aleksis Sančes iz dubokog ofsajda glavom je poravnao rezultat u 34. minutu.

Potom je sjajni golman Viktor Valdes spasao Barsu, koja je minut kasnije, u 44. minutu preko Mesija preokrenula rezultat.

Sve je potom bilo lakše sa Barselonu, koja je drugim golom Mesija u nastavku dobila dodatnu dozu samopouzdanja za ubjedljiv trijumf koji je u finišu potpisao Sesk Fabregas.

Barselona se izjednačila na čelnoj poziciji Primere sa Realom i Atletikom, dok je Sevilja doživjela i treći uzastopni poraz. I opet je po njih bio koban Mesi, koji je Sevilji u dosadašnjim mečevima dao čak 18 golova.

Mesi je stigao do cifre od 226 prvenstvenih golova i na petom je mjestu vječite liste. Samo gol iza legende Reala, Alfreda di Stefana.

A u prvom duelu dana juče je Osasuna u Pamploni savladala Hetafe sa 2:0, za važna tri boda u borbi za opstanak. Valjadolid i Elće su podijelili po bod (2:2), koji više vrijedi gostima. U duelu Real Sosijedada i Levantea u San Sebastijanu nije bilo pogodaka.

Bonus video: