Barselona izborila novi sudar sa Realom

Prve meč polufinala igra se 30. januara u Madridu, revanš je 27. februara u Barseloni
62 pregleda 4 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.01.2013. 23:27h

Real Madrid i Barselona sudariće su u polufinalu španskog Kupa kralja, dok će drugi polufinalni par činiti Atletiko Madrid i Sevilja.

Barselona je uspjela da prođe kroz pakao na gostovanju sjajnoj Malagi i prelomi meč u finišu. Nakon 2:2 na “Nou kampu”, Barselona je u utakmici na “La rozaledi”, koje se kvalitetom ne bi zastidio ni finalni okršaj u Ligi šampiona, uspjela da opravda ulogu favorita golom Inijeste u 76. minutu. Golu je prethodio sjajni dupli pas Fabregasa, ali i neodlučnost sudije Antonia Mateua Lahosa da tri minuta ranije isključi Maskerana zbog starta za drugi žuti karton nad Hoakinom.

Malaga je potom, svjesna da joj za prolaz trebaju dva gola, spustila gard pa se u strijelce upisao i Mesi u 80. minutu, nakon što je prethodno izgubio tri duela oči u oči sa sjajnim golmanom Idrizom Kamenijem.

Oslabljena neigranjem sjajnih Iska i Džeremija Tulalana, Malaga je neočekivano pružila jak otpor najjačem timu Barselone. Još kada je Pedro Rodriges pogodio iz prve šanse u 8. minutu, činilo se da domaćinu slijedi potop. No, Hoakin je odgovorio sjajnim golom četiri minuta kasnije, a na pogodak Pikea u 49. minutu, sjajno je odgovorio Roke Santa Kruz. Ipak, nakon šansi na obje strane, Inijesta se pobrinuo za novi veliki klasik svjetskog fudbala.

Fudbaleri madridskog Atletika su rutinski odradili revanš meč četvrtfinala sa Betisom u Sevilji (1:1). Prvi meč na “Visente Kalderonu” prošle sedmice “kolčonerosi” su dobili sa 2:0.

Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, riješene su u posljednjem minutu prvog poluvremena, kada je Dijego Kosta pogodio mrežu domaćina. Sve što su fudbaleri Betisa uspjeli da urade do kraja bilo je izjednačenje iz penala Moline u 90. minutu.

“Kolčonerosi” će opet u Sevilju, ali na refanš polufinala. Protivnik je istoimeni tim koji je u revanšu razbio Saragosu sa 4:0.

Prve utakmice polufinala igraju se 30. januara, revanši su 27. februara.

Rezultati

Malaga - Barselona 2:4 (1:1) - prvi meč 2:2

Betis - Atletiko Madrid 1:1 - prvi meč 0:2

Parovi polufinala

Real Madrid - Barselona

Atletiko Madrid - Sevilja.

Bonus video: