Barselona s igračem više osvojila Eibar, Valensija nakon preokreta slavila protiv Malage

Eibar - Barselona 0:2, Las Palmas - Sevilja 1:2, Alaves - Deportivo 1:0, Malaga - Valensija 1:2, rezultati su današnjih mečeva 24. kola Primere
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 21:52h

Barselona se u Eibaru vratila pobjedama - nakon dva vezana remija u Primeri, protiv Espanjola na strani i Hetafea kod kuće, Katalonci su u Baskiji (2:0) opet stigli do dvocifrene razlike na vrhu tabele.

Najbliži pratilac, Atletiko Madrid, koji ima 10 bodova manje, igra sjutra protiv Atletik Bilbaa.

Tim Ernesta Valverdea poveo je u 16. minutu, kada je Mesi fenomenalno asistirao Luisu Suaresu, a Urugvajac zaobišao golmana Marka Dmitrovića i pogodio mrežu.

Nije to bilo lako gostovanje za Katalonce, borbeni fudbaleri Eibara pokazali su zube, opasno su ugrožavali protivnički gol, pogodili su i prečku, preko Oreljane.

I Mesi je u finišu prvog poluvremena pogodio okvir gola, a sve je bilo gotovo početkom nastavka, kada je Oreljana za samo nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona - prvi zbog faula, drugi zbog napucavanja lopte.

Čileanski vezista je očito previše emotivan kada igra protiv Barselone, jer ovo mu je treći crveni karton u karijeri na mečevima sa Kataloncima!

Barsa, s igračem više, nije imala problema, Mesi i Aleiš Vidal promašili su zicere prije nego što je Alba, u 89. minutu, gurnuo loptu u nebranjenu mrežu sa desetak metara.

Valensija je gubila od "fenjeraša" Malage, ali je u finišu meča sa dva gola preokrenula i ostvarila pobjedu sa kojom sada ima četiri boda, ali i dva meča više od Reala na četvrtom mjestu.

Preokret i pobjedu Valensiji donijeli su Fransis Kokelan u 80. i Dani Pareho u 85. minutu iz penala, koji je skrivio Injasi Mikel zbog čega je dobio crveni karton.

Sevilja je osvojila tri boda u gostima, pobijedila je Las Palmasa sa 2:1, u premijernoj utakmici subotnjeg programa 24. kola španske Primere.

Golove za pobjednički tim postigli su Visam Ben Jeder u 35. i Pablo Sarabija u 50, dok je strijelac jednog pogotka za Las Palmas bio Džonatan Kaljeri u 82. minutu iz penala.

Sevilja je, tako, upisala 12. pobjedu od početka šampionata i trenutno je na četvrtom mjestu sa 39 bodova.

Las Palmas je na 18. poziciji sa isto toliko bodova.

Rezultati 24. kola

Eibar - Barselona 0:2

Suares 16, Alba 89.

Las Palmas - Sevilja 1:2

Kaljeri (penal) 82 - Ben Jeder 35, Sarabija 50.

Alaves - Deportivo 1:0

El Hadadi 61,

Malaga - Valensija 1:2

Ideje 27 - Kokelan 80, Pareho (penal) 85.

Nedjelja

Sosijedad - Levante (12)

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao (16.15)

Espanjol - Viljareal (18.30)

Betis - Real (20.45)

Ponedjeljak

Hetafe - Selta (21)

Petak

Đirona - Leganes 3:0

Galerija

Bonus video: