Bećiraj: Naš motiv je veći

"Bugarska je jaka selekcija, ali naš motiv je veći. Oni nemaju šta da izgube, jer ih samo trijumf ostavlja u igri" - kaže bivši golgeter Budućnosti
0 komentar(a)
Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2011. 20:20h

Crnogorski reprezentativci hvataju zalet za subotnji meč sa Bugarima, koji bi “sokolima” mogao da bude i presudan u cilju da polete ka Prvenstvu Evrope. Kranjčareva četa postavila je nove standarde, navikla domaću javnost na uspjehe u proteklom periodu, a deset bodova na polovini kvalifikacionog ciklusa zadivili su i evropsku fudbalsku javnost...Zbog svega toga, kao i zbog činjenice da je naša selekcija slavila protiv istog rivala u Sofiji, logičan je i optimizam naših reprezentativaca.

- Očekujem mnogo, ali biće težak meč jer Bugarska ima odličnu ekipu. Oni stižu sa namjerom da dobiju meč, ne odgovara im nijedan drugi ishod. Moramo da budemo strpljivi, svi smo svjesni šta nam znači ova utakmica.

Treba da napadamo, da idemo na tri boda, jer bismo se trijumfom približili plasmanu na Prvenstvo Evrope. Bitno je i da budemo koncentrisani, ne smijemo da primimo neki glupi gol - kazao je Fatos Bećiraj, napadač Dinama.

Nekadašnji golgeter Budućnosti smatra da će naša reprezentacija sada imati mnogo delikatniji zadatak nego u prvom meču u Sofiji.

- Sigurno da očekujem drugačiji meč, sada su svi svjesni da imamo kvalitet, što i potvrđuje naših deset bodova - dodao je Bećiraj.

Naš tim je oslabljen i ovog puta - nedostaju Vukčević, Bošković i Džudović, a selektor odlučuje da li će i koliko igrati Jovetić (prve, istina neformalne prognoze su ohrabrujuće).

- Nadam se da ću igrati, spreman sam da pružim sto odsto. Selektor sigurno u glavi ima i tim i formaciju. No, ukoliko ne budem igrao, neću biti razočaran. Najbitnije je da zabilježimo pobjedu protiv Bugarske - rekao je napadač Dinama.

Smeta li vam pritisak, u javnosti se “stvara” ambijent kao da je meč već dobijen?

- Ne treba da razmišljamo na takav način. Bugarska je jaka, a naš motiv je veći. Oni nemaju šta da izgube, jer ih samo trijumf ostavlja u igri. Vjerujem da ćemo uz maksimalno angažovanje svih doći do željenog rezultata - zaključio je Bećiraj.

Ne bježimo od uloge favorita

Defanzivac Milan Jovanović je kao po običaju vedrim duhom i optimizmom napravio dobar uvod za današnji brifing sa predstavnicima "sedme sile". Ni problemi sa preponom nisu obeshrabrili beskompromisnog borca. - Imam taj problem već dvije-tri sedmice, doktor Ašanin i medicinski tim preuzeli su kontrolu... Vidjećemo kako će se stvari odvijati, evo polako ulazim u ritam - kazao je Jovanović. Da li ćeš biti spreman za subotu ?- Mislim da će sve biti u redu, da će se stanje stabilizovati. Kako god bilo, pružiću sto odsto.Fudbaler Spartaka iz Naljčika ističe da je mnogo bitno da naš tim zadrži čvrstinu u defanzivi...- Da ne pričam mnogo o važnosti meča, to nam je svima dobro poznato. Nadam se pozitivnom ishodu, a mnogo je bitno da budemo koncentrisani i čvrsti. Ne treba, međutim, da bježimo od uloge favorita. Bugari nemaju šta da izgube, zbog toga će se vjerovatno otvoriti. Moramo da budemo odgovorni i rezultat neće izostati - kazao je Jovanović.

Bonus video: