Bećiraj: Osvojili smo velika tri boda, uz ovakvu publiku pašće i Danci

"Tumba nam je čestitao i naravno da vjerujem u Mundijal", poruka je Adama Marušića.
0 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.09.2017. 22:47h

Fatos Bećiraj je istakao da su "sokolovi" strpljivom igrom došli do velika tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i dodao je nepravedno dobio žuti karton zbog kojeg će preskočiti utakmicu sa Danskom, 5. oktobra u Podgorici.

"Rumunija ima iskusan tim koji je igrao na posljednjem prvenstvu Evrope. Samo smo dva dana odmarali i trećeg igrali meč. Znali smo da će biti teško, ali smo igrali strpljivo i došli do velika tri boda. Mislim da je ovo bitan korak. Čeka nas Danska kući i uz ovakvu publiku možemo i njih da dobijemo. To smo pokazali i tamo. Dali smo gol i osvojili tri boda. Čak ni Poljska nije odmakla, iako se činilo da su sigurni na Mundijalu", rekao je Bećiraj.

Jedan od ljubimaca navijača propustio je u uvodnoj fazi utakmice veliku priliku da dovede Crnu Goru u vođstvo.

"Žao mi je što nisam iskoristio šansu, bila je velika, trebalo je bolje da reagujem, ali to je fudbal. Na kraju je Jovetić dao lijep gol, koji nam je donio tri boda. Kada dobiješ, zaboraviš sve".

Nažalost, Fatos Bećiraj neće moći zbog žutih kartona da konkuriše za tim protiv Danske.

"Nisam zaslužio karton, bez kontakta mi ga je pokazao i nažalost neću moći da igram protiv Danske. Provocirao me tokom cijelog meča", dodao je Bećiraj.

Adam Marušić još jednom je pokazao da je veliki adut Crne Gore po desnoj strani u oba pravca. Na kraju je asistirao Jovetiću kod gola za pobjedu.

"Veoma teška utakmica u kojoj se čekala greška protivnika. Na kraju sam centrirao, a Stevan dao gol i svi smo srećni zbog pobjede. Sada nam slijedi meč sa Danskom pred našim navijačima, a onda gostovanje Poljskoj. To su dva finala i sve od toga zavisi. Zadovoljan sam formom, u klubu sam ušao tri puta i vjerujem da ću početi da igram i više", poručio je Marušić i dodao:

"Tumba nam je čestitao i naravno da vjerujem u Mundijal."

Parni kartoni Marka Simića uticali su da Filip Stojković zaigra uz lijevu aut liniju, a bek Crvene zvezde potvrdio je odličnu formu iz mečeva kvalifikacija za Ligu Evrope u dresu "crveno-bijelih".

"Dobili smo Kazahstan i Rumuniju. Imamo mjesec do sljedećih mečeva i samo zdravi da dočekamo te utakmice. Dogovor je bio da igramo polako, da ne primimo gol kako ne bi morali da jurimo rezultat, a znali smo da će šansa doći. Svi smo poginuli na terenu, nisu imali nijednu šansu i zadovoljili smo očekivanja selektora", rekao je Stojković.

Marko Janković istakao je da je naš tim odigrao zrelo protiv iskusnog rivala.

"Odlično smo ušli u utakmicu. Rumuni nisu imali nijednu ozbiljniju šansu. Odigrali smo pametno jer smo znali da smo umorni. Pobjeda je zaslužena, imali smo nekoliko šansi. Nismo razmišljali o rezultatu Dansku jer sve od naših igara zavisi", rekao je Janković.

Kada je napuštao igru, Janković je ispraćen ovacijama navijača na stadionu pod Goricom.

"Mnogo mi znači podrška. Drago mi je što ekipa prepoznaje trud, kvalitet, ali je cio tim zaslužio ovacije. Najbitnije je da u lijepom raspoloženju se vraćamo u klubove, da se dobro spremimo, a snage i volje nam sigurno neće nedostajati da sve završimo na najbolji način", zaključio je Janković.

Bonus video: