Bentner: U Juveu sam dobio tablete i „nabacio” 10 kilograma mišića

Danac je u sezoni 2012/2013, kao pozajmljen igrač Arsenala, stigao u Torino, ali se nije proslavio
2923 pregleda 0 komentar(a)
Niklas Bentner kao igrač Rozenborga, Foto: Beta/AP
Niklas Bentner kao igrač Rozenborga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2019. 17:19h

Jedan od najživopisnijih likova svjetskog fudbala, Niklas Bentner, izdao je autobiografiju pod naslovom „Obje strane”.

U djelu koje je potpisao danski novinar i pisac Rune Skjum-Nilsen posebno zanimljiv dio posvećen je Lordovoj avanturi u Juventusu.

Danac je u sezoni 2012/2013, kao pozajmljen igrač Arsenala, stigao u Torino, ali se nije proslavio, jer se na 11 utakmica nije upisao u listu strijelaca.

Knjiga Niklasa Bentnera
Knjiga Niklasa Bentnera

Zanimljivije je bilo što je za devet mjeseci u „staroj dami” dobio 10 kilograma mišića, i to zahvaljujući tabletama i napornim vježbama, ali ne misli da je bio dopingovan.

„Osjećam kao da napredujem. Očito sam sve jači. I nije kriva samo tableta. Treniramo drugačije. Nekih dana se zadržavamo u teretani i radimo samo na snazi. Maksimalno opterećenje i eksplozija, opet i opet. Rastem. Napredujem se i odjednom sam teži 10 kilograma. Imam 98 kilograma, ali ne osjećam se sporo. Osjećam se kao dostižem najbolju formu svog života”, piše u knjizi.

Bentner je ustanovio da je Juve bio daleko ispred engleskih klubova s prilagođenim dodacima i tabletama koje su propisali klupski doktori. Međutim, ne zna je li to bilo ilegalno - i ne želi da zna.

„Ako je u pitanju nešto ilegalno, to je prošlo mimo mog znanja. Iskreno. Povremeno dolaze doping kontrolori, ali nikad ništa ne pronađu. Nema šta da nađe. Tako odlučujem da gledam na to”.

Bonus video: