Borba za CFL, prvi dio u Kotoru: Bokelj sanja elitu preko Rudara

Bokelj i Rudar igraju u Kotoru prvu utakmicu baraža za CFL (17.30 sati)
1154 pregleda 0 komentar(a)
Bokelj želi u Prvu ligu: Fudbaler Kotorana Nikola Ivanović, Foto: Luka Zeković
Bokelj želi u Prvu ligu: Fudbaler Kotorana Nikola Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2019. 13:08h

Bokelj i Rudar igraju danas na Gradskom stadionu Kotoru (17.30) prvi meč baraža za Prvu ligu. Revanš je 2. juna u Kotoru, nakon čega će na scenu stupiti druga dva tima koja će se boriti za elitu - Kom i Lovćen, a termini su 4. i 10. jun.

Kotorani sanjaju povratak u elitu prvi put od sezone 2016/17, nakon što su drugoligaško takmičenje završili na 3. mjestu, iza Mladosti i Koma.

- Očekivanja su da se plasiramo u Prvu ligu, cijele sezone smo radili za to i daćemo sve od sebe da se izborimo za nastip u eliti - kaže ofanzivac Bokelja Dejan Pepić, najbolji strijelac Druge lige ove sezone sa 16 golova.

Kotorani su u prvom dijelu sezone vodili bitku za 1. mjesto sa ekipom Mladosti iz Lješkopolja, ali su brzo posustali, a na kraju su potvrdili plasman u baraž trijumfom nad Otrantom tri kola prije kraja.

- Kolektiv je naš glavni adut, bili smo tim cijele sezone, a takvi ćemo biti i u baražu. Naravno, uz podršku naših vjernih navijača - dodaje Pepić.

Rudar je na polusezoni zbog loše finansijske situacije raspustio gotovo cijeli tim, pa je bilo neminovno da dođe u situaciju da mu opstanak zavisi od samo dva meča.

Pljevljaci će se drugi put u novijoj istoriji kluba boriti za opstanak kroz dvomeč baraža - prije dvije godine bili su bolji od Otranta

- Pokušali smo da izbjegnemo doigravanje, ali nismo uspjeli. Ostale su još dvije utakmice, ključne u sezoni. Bokelj je ozbiljna ekipa, ima nekoliko prvoligaških igrača i ogroman motiv da se vrati u elitu, ali imamo i mi svoje ambicije. Rudaru je mjesto u eliti i uradićemo sve da ga sačuvamo - kaže trener Pljevljaka Nenad Vukčević.

Bonus video: