Boateng srušio Siti, petarda Rome i šestica Porta

Goleadom je krenuo i Porto, i protiv BATE Borisova. Na „Dragau“ je bilo 6:0, a meč je obilježio Alžirac Braimi, koji je upisao het-trik
0 komentar(a)
Džerom Boateng, Foto: Reuters
Džerom Boateng, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2014. 20:57h

Kako je krenulo, izgleda da Mančester siti čekaju problemi i ove sezone u Ligi šampiona.

"Građani" su izgubili u Minhenu od Bajerna, a istovremeno i dobili opomenu od Rome, koja je razbila CSKA u Rimu sa 5:1, pa već nakon prvog kola može da se kaže da trka u grupi E može da bude spektakularna, a za Siti pogubna...

Boatengova majstorija

Siti je u Minhenu odstupio od napadačke igre, čini se da je previše respektovao Bavarce i nije mu se isplatilo. Izgubio je u 90. minutu i to majstorijom štopera Džerom Boateng je s ivice kaznenog prostora poslao projektil ka Džou Hartu, a lopta se od leđa Marija Gecea podigla i savladala engleskog golmana.

Laknulo je svima u Minhenu, vidjelo se to i na licu Pepa Gvardiole...

"Pokazali smo da možemo da pariramo Bajernu, ali nismo imali sreće da osvojimo bod koji smo zaslužili. Ovaj poraz ne mijenja ništa, ali stvara dodatni pritisak pred duel s Romom u narednom kolu", rekao je Hart.

A šta tek reći za Romu, koja je prvi put u klupskoj istoriji dala pet golova u Ligi šampiona? Moskovljani su došli kao poručeni, Rimljani su letjeli tereno, a jedino atmosferu može da pokvari povreda Huana Iturbea koji se povrijedio nakon što je dao prvi, a namjestio drugi (Žervinju) i treži pogodak (Majkonu).

"Sjajna Roma", poručio je Rudi Garsija.

Braimi u društvu slavnih Afrikanaca

Goleadom je krenuo i Porto, protiv BATE Borisova. Na „Dragau“ je bilo 6:0, a meč je obilježio Alžirac Jasin Braimi, koji je upisao het-trik.

On je postao tek četvrti afrički fudbaler koji je dao tri gola u jednom meču u Ligi šampiona - prije njega su to uradili velikani s Crnog kontineta - Didije Drogba i Samuel Eto (po dva puta) - kao i Nigerijac Jakubu Ajegbeni.

U istoj grupi, Atletik Bilbao i Šahtjor su remizirali bez golova...

Huntelar upozorio Murinja

Žoze Murinjo je malo rotirao ekipu (Dijego Kosta počeo meč na klupi, igrali su Ramireš, Didije Drogba, Filipe Luis...), i to mu se obilo o glavu - bod iz Londona je odnio Šalke.

"Trebali smo da pobijedimo kada se vidi broj šansi. Kosta? Morao je da odmori, jer nije u situaciji da može da igra tri meča za sedam dana. Moramo da prihvatimo ovaj remi", istakao je Murinjo.

Sesk Fabregas je donio prednost Čelziju u prvom poluvremenu, a sredinom nastavka je izjednačio pakleni strijelac Klas-Jan Huntelar.

Ni u drugom meču grupe G pobjednika nije bilo - Maribor je na „Ljudskom vrtu” poraza izbjegao poraz u 92. minutu protiv Sportinga, a strijelac je bio Luka Zahovič, sin proslavljenog Zlatka Zahoviča.

Barselona je imala sreću da na vrijeme otvori odbranu APOEL-a (gol Đerara Pikea nakon prekida Lionela Mesija u 28. minutu), inače je duel s Kipranima mogao da donese mnogo problema na debiju trenera Luisa Enrikea u Ligi šampiona.

Pari Sen Žermen je vodio u Amsterdamu (strijelac Edinson Kavani), a remi je potpisao Lase Šene.

Rezultati

Grupa E

Bajern - Mančester siti 1:0 (Boateng 90)

Roma - CSKA Moskva 5:1 (Iturbe 6, Žervinjo 10, 32, Majkon 20, Ignaševič (autogol) 52 - Musa 82)

Grupa F

Ajaks - PSŽ 1:1 (Šene 74 - Kavani 14)

Barselona - APOEL 1:0 (Pike 28)

Grupa G

Čelzi - Šalke 1:1 (Fabregas 11 - Huntelar 62)

Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90+2 - Nani 80)

Grupa H

Atletik B. - Šahtjor 0:0

Porto - BATE 6:0 (Braimi 5, 32, 57, Martines 37, Adrijan 61, Abubakar 76)

Bonus video: