Božović: Sada je teže, moramo da budemo pravi

"Potrudićemo se da napravimo što je više moguće u oba meča, probaćemo da izvučemo maksimum" kazao je Božović
66 pregleda 0 komentar(a)
MLADEN BOŽOVIĆ, Foto: Savo Prelević
MLADEN BOŽOVIĆ, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2011. 20:02h

Crnogorska reprezentacija kompletirala se trećeg dana priprema pred odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za plasman na Prvenstvo Evrope (danas su stigli Savo Pavićević, Dejan Damjanović i Milorad Peković). Imajući u vidu dosadašnja iskustva, te činjenicu da “sokoli” u posljednjem kvalifikacionom okršaju sa Velsom u Kardifu nijesu mogli da računaju na praktično kompletnu odbranu, to je detalj koji svakako može da ohrabri novog selektora Branka Brnovića i njegove saradnike...

Bliži se veliki spektakl, Englezi u četvrtak stižu u glavni grad, dok će dan kasnije naša selekcija pokušati da pomrsi računicu “Gordom albionu” na stadionu pod Goricom. Naš tim, međutim, mora najozbiljnije da razmišlja i o Švajcarcima, jer može da se desi da posljednji kvalifikacioni meč (11. oktobra u Bazelu) bude odlučujući čak i ako ”sokoli” naprave dobar rezultat protiv Engleza.

"Ulazimo u finiš kvalifikacija, nadam se da možemo da odemo u baraž. Potrudićemo se, međutim, da napravimo što je više moguće u oba meča, probaćemo da izvučemo maksimum. Protiv Engleza moramo da budemo jaki, da odigramo mnogo bolje nego sa Velsom u Kardifu. Znamo odakle nam prijeti opasnost, probaćemo da ih iznenadimo. Drugi meč nam je važniji, ali možda Švajcarci kiksaju protiv Velsa. Nemamo čega da se plašimo, daćemo maksimum, iako mnogi igrači imaju kartone, pa možda selektor nekoga i odmori u prvom meču - kaže Mladen Božović, koji je prije godinu čudesnim intervencijama na “Vembliju” uveliko doprinio da naša selekcija osvoji veliki bod u “kolijevci fudbala” (0:0).

Prvi meč sa Engleskom je u lijepom sjećanju...

"Imam veliku želju protiv njih, a treba da se nametnem i zbog kluba, jer imam dosta problema. Nadam se da će sve biti kao na početku kvalifikacija. Da smo dobili Bugare pod Goricom sve bi se drugačije odvijalo. No, kvalifikacije su teške, morate biti pravi u svih osam mečeva. Dobili smo novog selektora, igraćemo i za njega. U stručnom štabu su novi ljudi koji imaju dosta iskustva" dodao je Božović.

Iako je Crna Gora napravila iznenađenje na “Vembliju”, naš golman smatra da bi Englezi mogli da potcijene crnogorsku reprezentaciju...

"Mislim da hoće, jer su malo arogantni. Imaju velike igrače, koji su vrhunski u svjetskim fudbalskim okvirima. Neće im biti lako protiv nas, očekuje ih spektakl, svi smo željni da pružimo maksimum" zaključio je Božović.

“Sokoli” u petak veče dočekuju Engleze sa namjerom da naprave korak ka cilju (baražu ili direktnom plasmanu na Euro). Božović je svjestan da je naš tim bio rasterećeniji u prvom, ostrvskom okršaju...

"Nije bilo pritiska na “Vembliju”, a bili smo puni samopouzdanja poslije tri uzastopna trijumfa. Ovo sada je nešto potpuno drugo, moramo da budemo pravi. Nadam se da možemo da ostvarimo maksimum u oba meča. Uz malo sreće, nadamo se da ćemo postići pogodak protiv Engleske" zaključio je Božović.

Bonus video: