Braga „razbila” veliku trojku: U 2017. sa treće pozicije

Braga je bar za sada uspjela u nečemu što je malo ko mogao da predvidi - „razbila” je veliku trojku portugalskog fudbala, jer je Sporting ostao na četvrtoj poziciji, daleko iza vodećih, Benfike i Porta.
64 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Fcbraga.pt
Nikola Vukčević, Foto: Fcbraga.pt
Ažurirano: 22.12.2016. 21:28h

Braga Nikole Vukčevića i Marka Bakića ulazi u 2017. godinu sa treće pozicije u portugalskom šampionatu, nakon večerašnje teške pobjede nad Moreirenseom (2:1).

Vukčević je igrao svih 90 minuta, Bakić je ostao na klupi, a Braga je bar za sada uspjela u nečemu što je malo ko mogao da predvidi - „razbila” je veliku trojku portugalskog fudbala, jer je Sporting ostao na četvrtoj poziciji, daleko iza vodećih, Benfike i Porta.

Ekipa koju predvodi Žoze Pereiro glavni korak ka vrhu napravila je prošle sedmice, kada je šokirala Sporting usred Lisabona - slavila je sa 1:0, golom Eduarda u drugom poluvremenu. Vukčević je na „Žoze Alvaladeu” igrao svih 90 minuta, dok je Bakić ušao u nastavku.

Drugi dio sezone će pokazati da li je tim sa popularnog „kamenoloma” spreman da napravi i korak više - napadne drugu poziciju, jer Porto ima samo dva boda više. U klubu bi, međutim, bili prezadovoljni trećom pozicijom, koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vukčević je ove sezone odigrao 13 od 15 utakmica u prvenstvu i jedna je od najvažnijih članova tima, dok je Bakić šest puta dobio šansu.

Bonus video: