Bratski remi u Rostovu

Bratskih, jer je pomoćni trener Miodraga - Grofa Božovića u Rostovu, Vesko Stešević, čija je majka rođena sestra majke pomoćnika Gusa Hidinka u Anžiju, Željka Petrovića.
52 pregleda 1 komentar(a)
Anži, Foto: Sajt Anžija
Anži, Foto: Sajt Anžija
Ažurirano: 29.07.2012. 19:34h

Iako je na terenu Rostova u duelu sa Anžijem bilo puno vatre i preokreta, utakmica je okončana podjelom bodova - bratskih 2:2.

Bratskih, jer je pomoćni trener Miodraga - Grofa Božovića u Rostovu, Vesko Stešević, čija je majka rođena sestra majke pomoćnika Gusa Hidinka u Anžiju, Željka Petrovića.

Na kraju, obojica (sva trojica, ili sva petorica, jer je su treneri u Rostovu i Branislav Đukanović i Milorad Bajović) su morali da budu zadovoljni ishodom, jer je Anži dominirao do isključenja Žusileja u 30. minutu. Brazilac je crveni karton zaradio zbog nesportskog kidanja kontre, kojoj je prethodio zicer Anžija i odbijanja lopte sa gol linije.

Ekipa Gusa Hidinka nije stala, dok je Božovićev tim igrao bojažljivo, uprkos velikom prostoru. To se promijenilo nakon vođstva gostiju, golom Tagirbekova u 49. minutu iz slobodnog udarca.

Rostov je preuzeo kontrolu igre i došao do preokreta, golovima rezervista Kiričenka (iz penala) i Golende, koji je Rostov pojačao upravo iz Anžija!

Kiričenko je ušao u 62. minutu a 24 minuta kasnije, mjesto je ustupio Golendi, pa je Grof u potpunosti pogodio sa izmjenama. Pravda je zadovoljena u četvrtom minutu sudijske nadoknade, drugim golom Tagirbekova.

- Rezultat je u skladu sa dešavanjima na terenu, i moram reći da su igrači oba tima dali sve do sebe. Bio je to zasluženi remi i ravnopravna igra, samo moram priznati da je to Anžiju uspjelo sa igračem manje. I moram Anžiju odati priznanje, jer se nije primjećivao umor od tri utakmice odigrane u posljednjih deset dana. Malo su zastali samo kada im se povrijedio Traore, ali je vidno da je Anži fantastično fizički pripremljena ekipa. I nama se povrijedio Kiričenko, i samo to je razlog što sam ga izveo iz igre. Uostalom, sam je tražio izmjenu - kazao je Božović.

Bonus video: