Brazil se okliznuo na premijeri, Švajcarska pokazala zube

Prvi favorit na Mundijalu u Rusiji samo remizirao na startu - zasluženi bod je osvojila Švajcarska (1:1)
71 pregleda 5 komentar(a)
Stiven Zuber Švajcarska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Stiven Zuber Švajcarska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 20:18h

Brazil je podbacio na premijeri, i rezutaltski i igrom, a Švajcarska pokazala zube najvećem favoritu Mundijala u Rusiji.

U Rostovu je pred više od 43 hiljade navijača, uglavnom Brazilaca, bio neriješeno - 1:1 u meču u kojem "karioke" nisu uradile gotovo ništa ako se izuzme majstorija Filipea Kutinja u 20. minutu.

As Barselone je perfektnim udarcem sa više od 20 metara matirao Jana Zomera i tada se činilo da je Brazil na vrijeme dobio ono što je želio, da će "ubiti" ritam utakmice i sigurno koračati ka pobjedi na otvaranju.

Brazilci su to i radili pola sata nakon vođstva, a onda je uslijedio šok - gol Stivena Zubera poslije kornera bukvalno iz peterca kada je slabo, čak i početnički, na prvoj stativi reagovao prekaljeni štoper Žoao Miranda.

Brazil defanzivno nije mnogo rizikovao, ali je malo toga uradio i naprijed. Nejmar nije bio na traženom nivou, kao ni Gabrijel Žezus iVilijan, pa je Titeov tim naišao na neočekivane probleme u grupi.

Brazilci su najbolje šanse za trijumf propustili u 90. i 91. minutu kada nisu precizni biliRoberto Firmino i Miranda, a u 96. je svim silama gol odbranio Fabrijan Šer.

BRAZIL - ŠVAJCARSKA 1:1

Rostov - Stadion "Rostov arena". Gledalaca: 43.109. Sudija: Sezar Ramos (Meksiko). Strijelci: Kutinjo u 20, Zuber u 50. minutu za Švajcarsku. Žuti kartoni: Kazemiro (Brazil), Lihtštajner, Šer, Behrami (Švajcarska).

Brazil: Alison, Danilo, Tijago Silva, Miranda, Marselo, Kazemiro (60. Fernandinjo), Paulinjo (67. Renato Augusto), Vilijan, Nejmar, Kutinjo, Gabrijel Žezus (79. Firmino).

Švajcarska: Zomer, Lihtštajner (87. Lang), Šer, Akanđi, Rodriges, Behrami (71. Zakarija), Džaka, Šaćiri, Džemaili, Zuber, Seferović (80. Embolo).

Bonus video: