Brnović: Bićemo pravi za kvalifikacije

"Bilo je dosta dobrih stvari, očekujem da ih ubuduće bude još više. Bićemo pravi do kvalifikacija", poručio je Brnović na konferenciji za novinare nakon meča.
5 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2012. 22:24h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Brisel - Crnogorski selektor Branko Brnović bio je zadovoljan nakon meča u Briselu i remija sa Belgijancima (2:2).

"Vidjelo se da dosta igrača ne igra u svojim klubova, da im fali snage i da su u nekim momentima meča bili u problemu. Ipak, vremenom će sve doći na svoje. Uporno tvrdim da imamo dobru ekipu, siguran sam da će se to pokazati u narednom periodu. Bilo je dosta dobrih stvari, očekujem da ih ubuduće bude još više. Bićemo pravi do kvalifikacija", poručio je Brnović na konferenciji za novinare nakon meča.

Selektor je i razjasnio stvari oko Mirka Vučinića, kome se nekoliko minuta ukazivala pomoć kraj terena nakon posljednjeg zvižduka u prvom poluvremenu.

"Dobio je udarac u koljeno, ali mislim da nije ništa strašno".

Crnogorski selektor pohvalio je Simona Vukčevića koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u reprezentaciji, definitivno najbolji u posljednje dvije godine.

"Stalno govorim da je Simon veliki talenat, zapravo formiran igrač. Bila mu je potrebna ovakva utakmica nakon svih nedaća koje su ga zadesile u klubu, da pokaže da su pred njim bolji dani i svjetlija budućnost".

Simon je sinoć igrao iza Vučinića, ali po povratku Jovetića vjerovatno ga čeka nova selidba na krilo.

"Simon je bio odličan na novoj poziciji, ali je to pozicija Stevana Jovetića. Vidjećemo šta će biti kada se Jovetić vrati, vjerovatno ćemo Simonu tražiti novu poziciju, ali mi je drago što je večeras pokazao da može mnogo".

Brnović je potom objasnio pad u igri nakon ranog vođstva.

"Vjerovatno je u pitanju pritisak i trema, što kod mene tako i kod igrača. Znali smo da će Azar i Miraljas često mijenjati mjesta i praviti nam probleme na taj način. Bilo je nervoze, u pojedinim trenucima nismo imali rješenja kada smo imali loptu, ali je u nastavku sve došlo na svoje, odigrali smo puno bolje".

Brnović je na kraju prokomentarisao partiju Vladimira Volkova. Debi krila Partizana pamtiće se po sjajnom šutu u prečku u finišu 1. poluvremena.

"Nije loše, ali on može puno bolje. Kada bude 100 odsto spreman, pružiće sve što od njega očekujem", zaključio je Brnović.

Vilmots: Vučiniću malo treba

Bivši kapiten belgijske reprezentacije Mark Vilmots remijem je debitovao na klupi „crvenih đavola”.

"Zadovoljan sam kako smo igrali u većem dijelu utakmice, ali sam malo frustriran zbog rezultata i grešaka u odbrani. Vučinić je opet pokazao da mu treba malo prostora i da je dobar igrač. Crna Gora je potvrdila da je čvrst i dobar rival", istakao je Vilmots.

Bonus video: