Brnović: Lideri smo, ali dobro će nam doći pauza; Rakojević: Avgust nas je potrošio, no morali smo ovo da riješimo

Podgoričani imaju pet bodova više od Nikšičana nakon šest kola, a pred prvu prvenstvenu pauzu. Šampionat se nastavlja za 14 dana
2369 pregleda 1 komentar(a)
Rakojević i Brnović, Foto: Savo Prelević
Rakojević i Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2019. 22:07h

Prva prvenstvena pauza i prva opipljivija razlika na vrhu - Budućnost ima pet bodova više od Sutjeske i Iskre na drugom mjestu, nakon preokreta pod Goricom protiv Grblja (3:2).

Sutjeska je šest minuta prije kraja ispustila pobjedu protiv Koma na Zlatici (1:1), dok je Iskra igrala bez golova sa Podgoricom na "DG areni" (0:0).ž

U Telekom 1. CFL odigrano je šest kola, od 36, a prvenstvo se nastavlja za 14 dana, nakon pauze zbog reprezentativnih termina.

"Zadovoljan sam jedino sa tri boda, Budućnost može mnogo bolje. Nismo igrali kako znamo, ali nismo ni loše", kazao je trener Podgoričana Branko Brnović nakon pobjede protiv Grblja.

Njegova ekupa je vodila, pa gubila od Grblja u prvom poluvremenu, a do pobjede je stigla u nastavku...

Mijić je postigao dva gola, jednom je asitirao Stoiljkoviću...

"Golove kakve smo primili ne primaju ni pioniri. Kao da smo navikli da jurimo zaostatak, a to nije lako, jer je potrošnja velika", kazao je Brnović, čija ekipa je jedva dočekala pauzu.

"Moramo da budemo zadovoljni, jer smo prvi na tabeli. Pauza će nam doći pauza da se oporavimo i osvježimo".

Iz paklenog avgustovskog rasporeda, u kojem su za 32 dana odigrali čak devet utakmica, fudbaleri Sutjeske ipak su izašli “okrznuti”, sa minus pet u odnosu na Budućnost.

Malo je, međutim, nedostajalo da Nikšićani odu na prvenstvenu pauzu sa podnošljivija tri boda zaostatka, jer su protiv Koma na Zlatici vodili do 84. minuta, sjajnim golom Ćetkovića, imali pobjedu u džepu...

Ipak, greška u odbrani, sjajan pas Gardaševića i realizacija Đurkovića donijeli su remi čvrstom i motivisanom Komu.

- Zbog jedne nepažnje izgubili smo dva boda. Vidjelo se da smo umorni, avgust nas je baš potrošio, ali to nije opravdanje, trebalo je ovo da riješimo. Je li neka utakmica mogla da se odloži - jeste, jesmo li mi mogli više - naravno da jesmo, sada ćemo da vidimo kako ćemo iskoristiti pauzu - kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Bonus video: