Budućnost dovodi Kamerunca Onguenea! - Vijesti.me
NASLJEDNIK KUDEMORA

Budućnost dovodi Kamerunca Onguenea!

Onguene ima 23 godine, bio je član mlade reprezentacije Kameruna, a nastupao je i u Prvoj ligi Tunisa, koja se smatra za jednu od najjačih liga u Africi

Onguene
Onguene (Foto: West African football)

Budućnost dovodi pojačanje iz Kameruna - u Podgoricu danas stiže Frank Mišel Onguene, 23-godišnji zadnji vezni i nekadašnji mladi reprezentativac "lavova".

Podatak da je Onguene prošle sezone igrao u Prvoj ligi Tunisa, koja se smatra za jednu od najjačih u Africi (na najnovijoj listi IFFHS Liga Tunisa zauzima 41. mjesto, Crnogorska je104)  nagovještava da će Budućnost zaista dobiti pojačanje. Takođe, o Ongueneu se na internetu može naći dosta podataka, za razliku od ostalih afričkih fudbalera koji su do sada dolazili u Crnu Goru. Profil Onguenea može se naći i na Youtube-u.

- Prema onome što smo vidjeli, ali i na osnovu onoga što nam je preporučeno, trebao bi da bude dobro pojačanje. Ide nam u koristi i to što je mlad, ima 23 godine - kazao je Nebojša Jovović, sportski direktor Budućnosti.

Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, Onguene će potpisati ugovor sa Podgoričanima i odmah se staviti na raspolaganju treneru Saši Petroviću.

Onguene je prošle sezone nosio dres tuniškog Es Haman Sousa, koji je trenutno deseti u tamošnjoj ligi. Uoči početka nove sezone preselio se u Obalu Slonovače, ali ga vihor građanskog rata, koji prijeti zemlji "slonova", dovodi u Podgoricu sa čistim papirima!

Kamerunac bi trebao da bude idealan nasljednik Abrahama Kudemora, koji je blizu angažamana u jednom od kineskih klubova. Čak i ako Kudemor ostane, što takođe nije isključeno, Budućnost je spremna angažuje Onguenea.

Bivši mladi reprezentativac Kameruna trebao bi da bude drugo pojačanje Budućnosti u zimskom prelaznom roku, pošto se očekuje i dolazak Đorđija Ćetkovića. Sve ostale kupovne aktivnosti podgoričkog kluba zavisiće od eventualne prodaje kapitena Ivana Vukovića, mada nije isključeno da narednih dana bude angažovan i neki defanzivac.