Budućnost više nije sama na vrhu

Izabranici Miodraga Radulovića odigrali su 1:1 u Petrovcu i ostali bez pobjede u trećem uzastopnom meču u prvenstvu, nakon remija sa Rudarom i poraza od Mogrena.
0 komentar(a)
Živković, Foto: Savo Prelević
Živković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2011. 22:25h

Vezali su sedam pobjeda na početku sezone, a sada su tek poravnati sa Rudarom na vrhu, a uz to su i ispali iz Kupa - podsjećal li ova sezona Budućnosti na sve prethodne?

Izabranici Miodraga Radulovića odigrali su 1:1 u Petrovcu i ostali bez pobjede u trećem uzastopnom meču u prvenstvu, nakon remija sa Rudarom i poraza od Mogrena. Podgoričani više nisu sami na vrhu i u narednih sedam kola čeka ih velika borba za osvajanje jesenje titule.

A po završetku meča, grmjelo je iz svlačionice gostiju, kao pokazatelj koliko je remi Podgoričanima teško pao:

"Ništa nije dogodilo neuobičajeno. To je bila normalna reakcija nakon neuspjeha, više bih bio zabrinut da su svi ćutali kao u pozorištu", objasnio je Radulović.

Petrovac je, s druge strane, pokazao da se ne šali. Borbena i uigrana četa Milorada Malovrazića nije popustila pred naletima jakog vjetra i aktuelnog lidera naročito u drugom poluvremenu, osvojila bod koji je i dalje drži u gornjem domu tabele.

"Drago mi je što smo protiv možda najače ekipe u zemlji pokazali da posjedujemo kvalitet, da nismo sasvim slučajno u vrhu tabele. Iako su nas malo pritisli u nastavku, zrelije šanse smo mi imali", prokomentarisao je jedan od najboljih u ekipi Petrovca Nenad Šofranac.

Domaćin je u prvih 45 minuta znao kako da sakrije loptu rivalu na sredini terena, a imao je i sreće da postigne gol - golman Agović je u pokušaju da ispuca loptu pogodio Đikanovića, a hrvatski internacionalac Živković kaznio veliku grešku i svojim prvim golom u sezoni donio prednost domaćem timu.

Budućnost je prije i poslije gola imala po jedan opasan pokušaj, sjajan šut Mugoše nakon dodavanja Orahovca okrznuo je stativu, dok je pokušaj Draška Boškovića ukrotio sigurni Popović.

Petrovac se u nastavku malo povukao, a lider ukazanu priliku iskoristio već u ranoj fazi. Slobodan udarac odlično je izveo Bošković, Popović je bio na lopti, ali nije mogao da spriječi da završi u mreži - 1:1!

Od tog trenutka pa do kraja viđena je borba otvorenog garda, i jedni i drugi manje su računa vodili o defanzivi. Najozbiljniju priliku da možda i riješe pitanje oko konačnog ishoda Petrovčani nisu iskoristili u 58. minutu. Lopta je nakon dodavanja Jovanovića proparala defanzivni zid Budućnosti, Živković iskoristio brisani prostor i stuštio se ka golu rivala i pogodio prečku!

U 70. minutu i gosti su propustili najozbiljniju priliku, nakon lijepo ubačene lopte u šesnesterac domaćih Bošković je uputio povratni pas ka Flaviju, lopta se nekako otkotrljala do rezerviste Nikača koji nije uspio da je sa nekoliko metara sprovede u mrežu. Do kraja meča viđena je i šansa Zvicera.

"Iskreno, smatram da smo bili bolji rival od domaćina", istakao je strijelac jedinog pogotka za goste Dragan Bošković.

Petrovac - Budućnost 1:1

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 400. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović, Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Živković u 28. minutu za Petrovac, Bošković u 53. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Popović, Graovac, Mikijelj (Petrovac).

Petrovac: Popović 6,5, Mikijelj 6,5, Mihailović 7, Grbović 6,5, Golubović 6,5, Graovac 6,5, Muhović 6,5 (Nikezić), Zvicer 6,5 (Mrvaljević), Šofranac 7,5, Živković 7 (Marković 6,5), Jovanović 7.

Budućnost: Agović 6, Radunović 6, Peković 6,5, Đikanović 6,5 (Rotković), Mugoša 6,5 (Nikač 6,5), Orahovac 7, Bošković 7,5, Božović 6,5, Radonjić 6,5, Golubović 6,5, Flavio 6,5.

Bonus video: