Budućnosti fali liderska kondicija

Budućnost je izgubila prvo mjesto (na kom se zadržala sedam dana), ali i prekinula uspješnu seriju na gostovanjima
0 komentar(a)
Grbalj-Buducnost, Foto: Savo PRELEVIĆ
Grbalj-Buducnost, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 10.04.2011. 18:56h

Kratko su se fudbaleri Budućnosti zadržali na tronu - “plavo-bijeli” su bili lideri samo sedam dana, od prošlog kola pa do subotnjeg poraza u Radanovićima. Podgorički tim je u minulom periodu znalački iskoristio kikseve Mogrena, ali je u posljednjem kolu otkrio da mu nedostaje liderske kondicije.

Budućnost je prethodno zabilježila osam “vezanih” trijumfa na strani, ali je poražena u trenutku kada joj je pobjeda vjerovatno bila i najvažnija. Budvani su slavili na “Obilića poljani” i ponovo preuzeli vrh.

"Bili smo hendikepirani - povrijedio se Onguene, ali imali smo šansi u trenucima kada smo dominirali. Primili smo gol nakon sopstvenih grešaka, fali nam kreativan igrač na sredini terena. No, idemo dalje", kazao je Saša Petrović, trener Budućnosti.

Trener Budućnosti je po završetku meča u Radanovićima kazao da su “igrači prije meča bili pod velikim pritiskom zbog prve pozicije na tabeli i očigledno sa tim nisu mogli da se izbore”.

"Nije lako, jer da bi se zadržalo prvo mjesto svi moraju da pruže maksimum. U Grblju recimo baš kao i u Budućnosti igraju fudbaleri koji su nastupali u inostranstvu, samo što mi imamo i mladih, neiskusnih igrača", dodao je Petrović.

No, i pritisak koji donosi neizvjesna trka za titulu je sastavni dio borbe...

"To je normalno, ali Mogren je sa te strane u prednosti, jer ima iskusniju ekipu. Ne opterećujem se, niti namećem igračima neki imperativ. Želim da napravimo pomak u igri, ali to ide dosta teško, fali nam nekoliko igrača na sredini terena koji bi bolje odgovorili zahtjevima. Ali, šta je tu je, izvlačim maksimum iz ove ekipe", ističe trener Budućnosti.

Izvjesno je da će se do kraja voditi neizvjesna trka za titulu, a Budućnost sada ima bod manje od budvanskog tima. Derbi vodećeg tandema je u pretposljednjem kolu na Lugovima...

"Priželjkujem tu utakmicu u Budvi, nadam se da će ona da odluči, to bi bilo pošteno. Vidjećemo šta će biti. Jasno je, ipak, da će svima biti teško do kraja, ekipe su izjednačene, svak svakog može da pobijedi", zaključio je Petrović.

Bonus video: