Carević u suzama napustio trening mladih: Svi se nadaju da povreda nije teža

Scene sa današnjeg treninga na kampu FSCG nisu bile obećavajuće - 18-godišnji golman Barselone uhvatio sa za glavu prilikom pada na travu, i uplakan je iznesen na nosilima...
116 pregleda 9 komentar(a)
Lazar Carević, Foto: Filip Roganović
Lazar Carević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.08.2017. 20:49h

Uporedo sa seniorskom, okupila se i mlada reprezentacija Crne Gore, koja će početi kvalifikacije za Euro istog dana kada igra i tim Ljubiše Tumbakovića, u istoj zemlji, sa istim protivnikom.

Kazahstanci dočekuju „mlade sokole” u petak 1. septembra u 15 sati po našem vremenu, u Aktobeu.

A selektor Mojaš Radonjić se na pretposljednjem treningu uoči dugačkog puta suočio sa novim, velikim problemom - golmanu Lazaru Careviću je stadalo koljeno.

Scene sa današnjeg treninga na kampu FSCG nisu bile obećavajuće - 18-godišnji golman Barselone uhvatio sa za glavu prilikom pada na travu, i uplakan je iznesen na nosilima...

"Nadamo se da nije teža povreda. Koljeno je nateklo, jutarnji pregledi će pokazati da li je došlo do oštećenje, i koliki je stepen ukoliko se to desilo", kazao je Radonjić.

Bila bi to velika šteta, i za Crnu Goru i za Carevića, koji je prije samo mjesec dana postao dio katalonskog giganta, jednog od najvećih klubova na svijetu.

Trening je počeo uobičajeno, Carević se u društvu Matije Šarkića i Arija Murića zagrijavao sa trenerom golmana mlade selekcije, Božidarom Vuksanovićem.

Šta god bude, Carević neće konkurisati za gol protiv Kazahstana, a Radonjić na put vodi samo jednog golmana, Matiju Šarkića iz Aston Vile.

Treći pozvani, Ari Murić iz Mančester sitija, još nije dobio crnogorski pasoš.

"Nemamo mogućnost da pozovemo novog igrača, jer je kasno da dobiju vizu za Kazahstan", dodao je Radonjić.

Mladi putuju redovnim linijama preko Tivta i Moskve.

Mogućnost da putuju zajedno sa „A” reprezentacijom, koja će u Astanu čarter-letom, otpala je onog dana kada su Kazahstanci odlučili da se meč igra u Aktobeu.

A između Akotobea i Astane je - preko hiljadu kilometara vazdušne linije. Kazahstan je, inače, teritorijalno 99 puta veći od Crne Gore.

Zanimljivo da je jedini zahtjev naše delegacije prilikom žrijeba bio da u Kazahstanu igraju 1. septembra, istog dana kada i seniorska ekipa. Da bi putovali zajedno, čarterom...

Bonus video: