Čeh spasao Čelzi, Fulam u finišu bolji od Arsenala

Čelzi je prošao kroz pakao protiv "vukova", a junak pobjede je bio golman Petr Čeh koji je u 94. minutu kod vođstva svog tima od 2:1 odbranio udarac glavom Flečera sa svega pet metara
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: REUTERS
Čelzi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.01.2012. 19:52h

Čelzijeva sezona je bila na prekretnici, gostovanje Volvsu su mnogi vidjeli kao posljednju šansu da „plavci” ubijede Ostrvo da su i dalje živi...

I uspjeli su u tome, Andre Viljaš-Boaš je preživio - Čelzi je savladao Volvs sa 2:1, ali je svako u londonskom timu tresao u Vulverhemptonu do posljednje sekunde i magične intervencije Petra Čeha.

Češki golman je u 94. minutu odbranio šut glavom Flečera sa pet metara kada su svi već vidjeli loptu u mreži. Prethodno je gol vrijedan tri boda postigao Frenk Lampard - u 89. minutu je poentirao nakon odličnog centaršuta Ešlija Kola.

"Ovo je jako bitna pobjeda. Svi znaju kroz kakav period prolazimo i zaslužili smo da se radujemo, jer ovaj tim posjeduje ogroman karakter. Pomalo se naježim kada pogledam tabelu, znam da nam je mjesto u vrhu i moramo tamo da se vratimo, jer ovaj tim čine šampioni", rekao je Lampard.

A stanje na tabeli za Čelzi i ne izgleda tako loše (valjda je jasno da tim iz Londona nema velike šanse za titulu) ako se zna da je juče prekinuo seriju od četiri neuspjeha - tri remija i poraz.

Čelzi je trenutno četvrti, sa osam bodova manje od tandema iz Mančestera, te dva od trećeplasiranog Totenhema. Međutim, lideri imaju i dvije utakmice manje, a Sparsi jednu...

Arsenal je pao u meču u kojem je do poluvremena morao da vodi sa makar tri gola razlike - poražen je od Fulama sa 2:1 tako što je primio dva pogotka u posljednjih sedam minuta meča.

"Tobdžije" su vodile od 21. (strijelac Košijelni), a sve je poremetilo isključenje Švajcarca Johana Đurua u 78. minutu.

Fulam je do kraja krenuo na sve ili ništa, a preokret su donijeli Sidvel u 85. i Zamora u 92. minutu utakmice.

"Sami smo sebe pobijedili. Ovaj meč je morao da se završi drugačije, jer smo u prvom poluvremenu stvorili mnogo šansi", bio je bijesan Arsen Venger.

Francuz nije bio ni zadovoljan suđenjem - smatra da je njegov tim oštećen za penal.

"Faul Senderosa nad Žervinjom? Bio je 200 odsto. Ali, mi nikako da dobijemo penal, tako je bilo i prije neki dan protiv KPR-a. Šteta je što je i sudija odigrao bitnu ulogu u ovom meču, ali smo sami krivi. Mogli smo da riješimo meč već do poluvremena - istakao je Venger.

Fulam je, inače, jedini domaćin koji je danas osvojio bodove, jer su još poraženi Aston Vila od Svonsija, KPR od Noriča, te Blekburn od Stouka.

Roversi su tako praktično izbrisali trijumf nad Mančester junajtedom koji su ostvarili u subotu na „Old trafordu”. Simon Vukčević je poraz odgledao sa klupe.

"Žalimo jer smo propustili veliku priliku. Posebno nas je zabolio drugi gol Stouka, morali smo da reagujemo bolje. Kasnije smo krenuli, napadali smo stalno i mislim da smo zaslužili više iz ove utakmice", rekao je menadžer Blekburna Stiv Kin.

Rezultati

Fulam - Arsenal 2:1

Sidvel 85, Zamora 90+2 - Košijelni 21.

Aston Vila - Svonsi 0:2

Dajer 5, Rotlidž 47.

Blekburn - Stouk 1:2

Gudvili 70 - Krauč 17, 45.

KPR - Norič 1:2

Barton 11 - Pilkington 42, Morison 83.

Volvs - Čelzi 1:2

Vord 85 - Ramireš 54, Lampard 89.

Sjutra

Totenhem - VBA

Vigan - Sanderlend

Mančester s. - Liverpul

Srijeda

Everton - Bolton

Njukasl - Mančester j.

Bonus video: