Čelik dvije godine ne može u Drugu ligu

Disciplinska komisija FSCG odmjerila je ovakvu odluku zbog odustajanja seniorskog tima od takmičenja u Drugoj ligi - u naredne dvije takmičarske sezone, "metalurzi" će moći da se takmiče samo u Srednjoj regiji
2 komentar(a)
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2018. 16:59h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore donijela je odluku o vraćanju Fudbalskog kluba Čelik u niži rang takmičenja, uz mjeru zabrane napredovanja u viši rang u trajanju od dvije takmičarske sezone.

Disciplinska komisija FSCG odmjerila je ovakvu odluku zbog odustajanja seniorskog tima od takmičenja u Drugoj ligi Crne Gore i omladinskog tima u Omladinskoj ligi Crne Gore.

Nikšićani su time, kako se navodi u saopštenju, počinili prekršaj iz člana 80 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

FK Čelik nema pravo takmičenja na utakmicama kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore za vrijeme trajanja disciplinske mjere. "Metalurzi", eventualno, mogu da se takmiče samo u Srednjoj regiji.

Čelik je osnovan 1957. godine, a najveći uspjeh ostvario je osvajanjem Kupa Crne Gore u sezoni 2011/12, i to kao drugoligaš.

Nikšićani su se potom dvije godine zaredom takmičili u eliti i dva ljeta su igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Bonus video: