Crna Gora remizirala sa Farskim Ostrvima

Crvene dame će u subotu odmjeriti snage sa Gruzijom, dok je duel sa domaćinom Litvanijom, prvim favoritom turnira, ostavljen je za naredni utorak
2 komentar(a)
Marija Vukcevic, Foto: Savo Prelević
Marija Vukcevic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2013. 15:01h

Ženska A reprezentacija Crne Gore odigrala je neriješeno sa Farskim Ostrvima (3:3) na otvaranju pretkvalifikacionog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo za žene koje se 2015. godine igra u Kanadi.

Naš tim je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist golom Marije Vukčević u 18. minutu, ali su Faranke golovima Hejdi Sevdal i Idun Magnusen uspjele da preokrenu rezultat u uvodnih šest minuta drugog poluvremena.

Crnogorke se nisu dale pa su golovima Armise Kuč u 59. i Marije Vukčević u 65. ponovo stigle do prednosti, ali je Sevdal svojim drugim golom pokvarila debi crnogorske ženske repezentacije na zvaničnim utakmicama.

"Igrali smo dobro i u fazi napada organizovano što nam je donelo tri gola i nekoliko zicera, ali u odbrani nismo delovali tako sigurno kao ranije i to nas je koštalo pobijede u današnjoj utakmici.Ipak, idemo dalje, sagledaćemo nedostatke u igri, pokušati da ih ispravimo za naredna dva meča. Ovo je prvi osvojeni za našu zemlju, bod protiv mnogo starije i iskusnije ekipe Farskih Ostrva, pa na kraju moramo biti zadovoljni, iako smo uz malo sreće mogli i pobijediti. Sada ekipu treba da oporavimo i pripremimo za naredne duele, kroz koje ćemo pokušati da ostvarimo plasman u narednu rundu kvalifikacija", rekao je Zoran Mijović.

Crvene dame će u subotu odmjeriti snage sa Gruzijom, dok je duel sa domaćinom Litvanijom, prvim favoritom turnira, ostavljen je za naredni utorak, posljednji dan takmičenja. U glavnu rundu kvalifikacija plasiraće se dvije najuspješnije selekcije iz grupe.

Bonus video: