Čudesan preokret Totenhema, evo po čemu je poseban Linkoln

Engleska priča o Linkolnu - ekipa sastavljena od amatera, koja se takmiči u petoj ligi, savladala je lidera "Čempionšipa", ekipu Brajtona sa 3:1 i prvi put nakon 115 godina izborila plasman u petu rudnu FA Kupa
1 komentar(a)
Totenhem, Foto: Reuters
Totenhem, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2017. 19:39h

Totenhem je izbjegao sudbinu Liverpula i čudesnim preokretom protiv Vikomba prošao u petu rundu FA Kupa, dok Arsenal, Čelsi i Mančester siti nisu ništa prepustili slučaju - ubjedljivim pobjedama nastavlili su avanturu u najstrarijem takmičenju na svijetu.

Miris senzacije nadvio se nad "Vajt hart lejnom" kada je Vikomb, ni manje ni više nego četvrtoligaš - poveo sa 2:0 u 36. minutu.

Trener Maurisio Poketino je morao da reaguje, na poluvremenu je uveo visokog napadača Jansena, odmah potom i Dele Alija. Preokret je stigao - Koreanac Son i Jansen iz penala izjednačili su na 2:2 za samo četiri minuta, ali drama nije bila gotova.

Naprotiv, tek je počela - izvjesni Gari Tompson je sedam minuta prije kraja donio novo vođstvo četvrtoligašu!

"Crtalo" se iznenađenje godine, no Totenhem je pokazao zašto je u vrhu Premijer lige - Dele Ali je izjednačio minut prije kraja, a Son u sedmom minutu nadoknade poštedio "sparse" revanša protiv t9ima karaktertističnog nadimka - "lutalice".

Umalo su lutalice zalutale u osminu finala FA Kupa!

Čelsi nije imap taj problem - drugoligaš Brendford primio je četiri gola na "Stamford bridžu". Pogodili su Vilijan u 14. Pedro u 21, Ivanović u 69. i Bačuaji iz penala u 81. minutu.

Arsenal je u derbiju 4. runde do nogu potukao Sautempton na "Sent Meriju" (5:0) i revanširao se istom rivalu za eliminaciju iz Liga kupa u prvom dijelu sezone

Dva gola za tim Arsena Vengera postigao je povratnik u tim nakon teže povrede, Dani Velbek, a još tri je dodao Teo Volkot.

Mančester siti je imao tećža, gostovao je, i to timu iz istog ranga takmičenja, ali je ekipa Pepa Gvardiole bila dorasla zadatku - "građani" su golovima Sterlinga, Sanea i Turea savladali Kristal Palas u Londonu sa 3:0.

Engleska, međutim, priča o Linkolnu - ekipa sastavljena od amatera, koja se takmiči u petoj ligi (prva ispod lige profesionalaca) savladala je lidera druge lige Brajtona (3:1) i prvi put nakon 115 godina izborila plasman u petu rudnu FA Kupa!

Baš tako, prije 115 godina, jer je posljednji put to uspjela 1902.

"Sanjamo otvorenih očiju", kazao je za BBC napadač Arnold.

Neka se pripaze Čelsi, Arsenal i ostali - poručili su navijači Linkolna

Rezultati:

Sautempton - Arsenal 0:5 (0:3)

Liverpul - Vulverhempton 1:2 (0:2)

Blekburn - Blekpul 2:0 (2:0)

Čelsi - Brentford 4:0 (2:0)

Kristal Palas - Mančester siti 0:3 (0:1)

Linkoln - Brajton 3:1 (0:1)

Midlsbro - Akrington 1:0 (0:0)

Oksford - Njukasl 3:0 (0:0)

Ročdejl - Hadersfild Taun 0:4 (0:1)

Totenhem - Vikomb 4:3 (0:2)

Nedjelja:

Milvol - Votford

Fulam - Hal

Saton - Lids

Man. junajted - Vigan

Bonus video: