Da li će i titulu slaviti bez navijača?

Ako kojim slučajem Disciplinska komisija FSCG odluči da suspenduje stadion Budućnosti na dva meča, podgorički stadion mogao bi da bude zatvoren i u derbiju protiv Rudara u pretposljednjem kolu prvenstva, 26. maja.
221 pregleda 14 komentar(a)
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2012. 20:58h

Fudbaleri Budućnosti mogli bi da proslave osvajanje titule bez navijača, nakon druge makljaže u samo deset dana koju su imali “varvari” sa organima reda.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore saopštila je juče da je stadion Budućnosti ponovo suspendovan i da se zabranjuje prisustvo publike sve do donošenja konačne odluke. Baš kao i prošle sedmice, Budućnost nema pravo žalbe.

To znači da će tribine stadiona pod Goricom zjapiti prazne u derbiju 30. kola crnogorskog šampionata protiv Zete. Meč se igra u subotu u 17 časova.

Ako kojim slučajem Disciplinska komisija FSCG odluči da suspenduje stadion Budućnosti na dva meča, što nije nemoguće, jer su “varvari” imali dva incidenta sa policijom u samo deset dana, podgorički stadion mogao bi da bude zatvoren i u derbiju protiv Rudara u pretposljednjem kolu prvenstva, 26. maja.

Na tu odluku svakako će uticati i “izdanje” navijača Budućnosti na utakmici sa Mogrenom u Budvi 19. maja. Podgoričani će gostovati u gradu u kojem je prije dva dana privedeno više desetina navijača (zbog tuče sa policijom u Petrovcu), i definitivno je da će ponašanje “varvara” u Budvi biti pod posebnom prismotrom Disciplinske komisije.

Budućnost trenutno ima pet bodova više od Rudara, a sudeći po “otporu” koji drugi klubovi pružaju vodećem dvojcu u posljednjih nekoliko kola, sve su prilike da će Podgoričani u derbiju sa Pljevljacima u pretposljednjem kolu imati šansu da bodom osiguraju titulu. Sa publikom ili bez nje, ostaje da se vidi.

Budućnost će sjutra protiv Zete odigrati drugi uzastopni meč na svom terenu bez prisustva navijača, pošto su kapije najveće crnogorske arene bile zaključane i prošle subote protiv Mladosti.

“Varvari” su se prije 10 dana u Radanovićima gađali kamenicama sa pristalicama Grblja i sa policijom, dok je prije dva dana u Petrovcu izbila još žešća tuča sa pripadnicima ograna reda.

Tom prilikom povrijeđeno je desetak policajaca i otprilike isto toliko navijača. “Varvari” su za vrijeme incidenta tražili od trenera Miodraga Radulovića da povuče ekipu sa terena, što bi bio presedan, jer bi Podgoričani u tom slučaju vjerovatno ostali bez tri boda u Petrovcu, moguće i bez titule šampiona. Jasno, stručni štab nije poslušao “naredbu” navijača.

“Varvari” u posljednjih deset dana nisu bili aktivni samo na fudbalskim borilištima, jer su se u međuvremenu potukli sa mađarskom policijom tokom prvog meča ženskog finala Lige šampiona protiv Đera.

Tri incidenta u deset dana

RADANOVIĆI - “Varvari”, većinom maloljetnici, gađali su se kamenicama sa policijom i malom grupom simpatizera Grblja.

Sukob je izbio zbog lopte koju su navijači Budućnosti strpali u autobos, a policija uspjela da im je uzme. Epilog - nekoliko razbijenih glava od kamenica i policijskih pendreka.

VESPREM - Tokom prve utakmice rukometnog finala Lige šampiona u mađarskom Vespremu, nekoliko vođa navijača pokušalo je da se zakači na ogradu.

To su pokušali prvo da spriječe obični redari, a potom su im u pomoć priskočile popularne “kornjače”, pripadnici specijalnih snaga mađarske policije. Došlo je do kraće tuče, ali su se strasti brzo smirile.

PETROVAC - U Petrovac se spustila brojnija i nešto iskusnija grupa “varvara”, za razliku od gostovanja u Grblju. Nakon što su odbili naredbu policije da se smjeste u boks u kojem je moglo da stane svega 50 navijača, oko 200 “varvara” potuklo se sa policijom.

U žestokoj makljaži bilo je oko 20 povrijeđenih, u podjednakom broju na obje strane.

Bonus video: