Del Boske objavio spisak: Prvi put pozvani Kaljehon i Morata

74 pregleda 2 komentar(a)
Hose Kaljehon, Foto: Beta/AP
Hose Kaljehon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2014. 14:36h

"Došao je momenat", ovim riječima španska Marka na svom online izdanju prokomentarisala informaciju da se prvi put na spisku A tima selekcije Španije našao i napadač Napolija Hose Kaljehon.

Visente Del Boske je objavio spisak za kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo sa Bjelorusijom (15. novembar), a onda i za prijateljski duel sa Njemačkom tri dana kasnije u Vigu.

Poziv za Kaljehona nije iznenađenje, jer je bivši napadač Reala trenutno prvi strijelac Serije A sa osam golova,

Kaljehon će imati priliku da debituje u A timu Španije, špošto je upisao četiri nastupa i gol 2008. godine u mladoj reprezentaciej "furije".

"Uvijek sam se nadao da će i na mene doći red da zaigram za Španiju. Hvala Napoliju, treneru Benitesu i mojim saigračima što sam doživio ovakav trenutak. Srećan sam zbog ovog poziva, san je svakog fudbalera da igra za svoju reprezentaciju", rekao je Kaljehon koji je vijest o pozivu da igra za reprezentaciju dobio u svlačionici nakon današnjeg treninga, nakon čeka je odmah lijepu vijest proslavio sa saigračima.

Prvi put na spisku je i napadač Juventusa Alvaro Morata.

Na spisku Del Boskea nema Andresa Injieste, Davida Silve i Dijega Koste.

Del Boske je izostavio Kostu nakon kritika trenera Čelzija Žosea Murinja, koji je u posljednje vrijeme nekoliko puta imao zamjerke na Kostino igranje za nacionalni tim.

"Dogovorili smo se da doktorima Čelzija. Kosta će imati pauzu zbog bolova", rekao je Del Boske.

Murinjo je na današnjoj konferenciji za medije u Londonu rekao da se Kosta u potpunosti oporavio i da će biti u startnoj postavi za sutrašnji meč protiv Liverpula, prvi put nakon što je prošlog mjeseca došao u London povrijeđen poslije utakmica Španije sa Slovačkom i Luksemburgom .

Spisak

Golmani: Iker Kasiljas (Real), David de Hea (Mančester Junajted), Kiko Kasilja (Espanjol)

Odbrana: Raul Albiol (Napoli), Marka Bartra (Barselona), Huanfran Tores (Atletiko Madrid), Sezar Asplikueta (Čelzi), Serhio Ramos (Real), Djordi Alba (Barselona), Đerar Pike (Barselona), Huan Bernat (Bajern)

Sredina terena: Serhio Buksets (Barselona), Ignasio Kamaćo (Malaga), Koke (Atletiko Madrid), Isko (Real), Sesk Fabregas (Arsenal), Raul Garsija (Atletiko Madrid), Santi Kasorla (Arsenal)

Napad: Pedro Rodriges (Barselona), Hose Kaljehon (Napoli), Nolito (Selta), Alvaro Morata (Juventus), Pako Alkaser (Valensija)

Bonus video: