Dešan: Bili smo mentalno jači, živjela Republika

“Ne znam gdje se nalazim, plačem od sreće. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu, ali smo mi dali četiri gola. Ne mogu dočekati povratak u Francusku”, rekao je Antoan Grizman
63 pregleda 5 komentar(a)
Didije Dešan i Antoan Grizman, Foto: Reuters
Didije Dešan i Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2018. 20:37h

Francuska je novi prvak svijeta, a Didije Dešan je završio na rukama igrača.

Kako i ne bi, kada je ušao u istoriju kao treći čovjek koji je kao igrač i selektor postao šampion svijeta, nakon Marija Zagala i Franca Bekenbauera.

Čovjek koji je izgurao svoje i otpisao Karima Benzemu još davno, a pred odlazak u Rusiju i Aleksandra Lakazeta, Antonija Marsijala i Kingslija Komana, Adrijena Rabioa stavio među rezerve...

Sada je dočekao svojih pet minuta slave i potencirao šta je dolučilo meč za titulu.

“Nismo igrali spektakularno u finalu, ali smo mentalno bili jači od Hrvatske”, kazao je Dešan.

On je potencirao mladost svoje ekipe, prije svega Kilijana Mbapea.

“Ovo je vrlo mlada ekipa i sjajno je što neko s 19 godina osvaja titulu prvaka svijeta. Znam da nismo odigrali savršenu utakmicu, ali smo dali četiri gola. Boljelo nas je jako što smo kod kuće izgubili finale Evropskog prvenstva prije dvije godine, ali smo naučili nešto iz toga. Ovih 55 dana smo radili jako naporno i sada se sve isplatilo. Ponosni smo što smo Francuzi. Živjela Republika”, rekao je Grizman.

Strijelac trećeg gola na utakmici, a drugog za Francuze, Antoan Grizman je bio u oblacima.

“Ne znam gdje se nalazim, plačem od sreće. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu, ali smo mi dali četiri gola. Ne mogu dočekati povratak u Francusku”.

Bonus video: