Đorđević: Bolji smo od Moldavije

"Želimo da osvojimo tri boda. Nemamo puni sastav, povrede su te koje utiču na izlged repezentacije, ali to je to nešto sa čime moramo da se nosimo", kaže selektor Mojaš Radonjić
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2015. 19:48h

Oslabljena Crna Gora, bez povrijeđenih Vukana Savićevića i Aleksandra Boljevića, traži pobjedu na gostovanju Moldaviju u Orheju (sjutra, 15 časova), u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija.

U prvom kolu, 15. juna, ekipa Mojaša Radonjića slavila je upravo protiv Moldavije, pod Goricom, 1:0.

Ta utakmica može da bude, ali i ne mora, parametar pred sjutrašnji okršaj, smatra napadač Luka Đorđević.

"U prvom meču smo pokazali da smo bolji, slavili smo sa 1:0, a moglo je da bude i znatno ubjedljivije. Sada nas, međutim, čeka totalno drugačija utakmica. Igramo u gostima, drugačije su okolnosti, protivnik se sada neće braniti kao u prvom meču. Vjerujem da će Moldavci biti ofanzivniji. Na nama je da im odgovorimo, nadam se da ćemo imati više prostora", kaže Đorđević.

Ni selektor Mojaš Radonjić nije imao dilemu u posljednjoj poruci pred meč.

"Želimo da osvojimo tri boda. Nemamo puni sastav, povrede su te koje utiču na izlged repezentacije, ali to je to nešto sa čime moramo da se nosimo. Vjerujem da će i oni koji budu istrčali na teren sprovesti u djelo ono što smo zamislili", kazao je Radonjić, koji takođe smatra da će Moldavci igrati drugačije nego u Podgorici.

Radonjić smatra da će Moldavija igrati drugačije nego u prvom duelu koji su dvije selekcije odigrale u Podogorici.

"Kada procijenite da ste lošiji od rivala kojem gostujete, onda igrate kao što su oni igrali u Podgorici protiv nas. Ipak, vjerujem da će na sjutrašnjem meču igrati drugačije, da će izaći visoko i pokušati na napadaju. Pokušaćemo to da iskoristimo, da koristimo prostor koji ostave izlaskom na našu polovinu i iz toga da dođemo do situacija da pogodimo njihov gol i dođemo do pobjede na meču", zaključio je Radonjić.

Crna Gora bi trebalo da počne u sastavu Kordić, Vučić, Tučević, Kopitović, Vujačić, Hočko, Pepić, Kosović, Vušurović (Kukuličić), Janković, Đorđević.

Bonus video: