Draško Božović i Nemanja Vuković ponovo u Budućnosti

"Srećan sam što sam se vratio u matični klub, vjerujem da ću nositi dres Budućnosti s jednakim uspjehom kao što sam nastupao za Mogren"
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 19:06h

U Budućnosti su ovih dana akutelni povratci. Nakon Srđana Radonjića, ugovor sa podgoričkim klubom sjutra će potpisati nekadašnji fudbaleri "plavih" Draško Božović i Njemanja Vuković.

Božović je otišao iz Budućnosti 2008. godine direktno u Mogren, sa kojim je u tri sezone osvojio dvije titule, zaigrao za mladu, a dva puta i za seniorsku reprezentaciju. Ovog ljeta mu je istekao ugovor sa Budvanima, činilo se da će u inostranstvo, navodno ga je tražio Liteks, ali je povratak u matični klub na kraju ostao kao jedina opcija. Božović (23 godine) već je zadužio opremu, danas je trenirao sa ekipom i sjutra bi trebalo da se završe i administrativne stvari.

"Srećan sam što sam se vratio u matični klub, vjerujem da ću nositi dres Budućnosti s jednakim uspjehom kao što sam naszupao za Mogren", rekao je Božović.

Trener Miodrag Radulović može podjednako da koristi Božovića na poziciji desnog beka i zadnjeg veznog fudbalera.

Slična situacija je i sa Nemanjom Vukovićem, koji je doduše otišao godinu kasnije - 2009, u redove grčkog drugoligaša Panetolikosa. Za svije sezone u Grčkoj odigrao je 29 utakmica i postigao dva gola, izborio je sa klubom povratak u Prvu ligu, ali nije produžio ugovor. Vraća se u Budućnost da poveća konkurenciju na poziciji lijevog beka, koju pokriva Risto Radunović.

Budućnosti je do kraja prelaznog roka ostalo i da riješi pitanje golmana, nakon teške povrede koljena Miloša Dragojevića (mora na operaciju). Podgoričani su na putu da angažuju golmana Hajduka iz Splita i nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske Božidara Radoševića, koji je već doputovao u glavni grad Crne Gore i uskoro bi trebalo da dogovori saradnju.

"Plavi" u subotu počinju šesti šampionat Crne Gore i pokušaće da osvoje tek drugi trofej. Kako god, premijernu utakmicu u Grblju Budućnost će početi sa fudbalerima čiji je prosjek godina znatno veći od onoga što su u podgoričkom klubu najavljivali više od pola godine ("podmlađivanje, podmlađivanje, podmlađivanje", ponavljali su horski pod Goricom).

Galerija

Bonus video: