Drogba otklonio dilemu: Idem iz Čelzija!

"Vidim da se mnogo priča o mojoj budućnosti, slušam svašta. Zato sam i želio da prekinem sve to. Potvrđujem da idem iz Čelzija", rekao je Drogba za zvanični sajt kluba...
2 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.05.2012. 16:45h

Pomogao je Čelziju da osvoji prvu titulu prvaka Evrope, a onda je riješio da se oprosti od "Stemford bridža" - Didije Drogba je saopštio da mu je duel sa Bajernom u subotu veče bio ujedno i posljednji u dresu londonskog kluba.

Napadaču iz Obale Slonovače je na kraju sezone istekao ugovor, Čelzi je želio da ga zadrži još dvije godine, ali je 34-godišnji fudbaler prelomio.

"Vidim da se mnogo priča o mojoj budućnosti, slušam svašta. Zato sam i želio da prekinem sve to. Potvrđujem da idem iz Čelzija", rekao je Drogba za zvanični sajt kluba.

Dorgba je u London stigao 2004. godine iz Marseja kao jedan od najtraženijih napadača na planeti.

"Nije mi bilo lako da donesem ovakvu odluku. Ponosan sam na sve što sam uradio sa Čelzijem, osvojili smo sve moguće trofeje. Ali, osjetio sam da je vrijeme da tražim nove izazove", jasan je Drogba.

Kako ističu ostrvski mediji, jedan od najboljih afričkih fudbalera u istoriji karijeru nastavlja u kineskom Šangaju.

Navodno, taj klub mu je ponudio godišnju platu od 10 miliona funti.

I Čelzijev izvršni direktor Džon Gurli je potvrdio odlazak Drogbe.

"On je legenda kluba i uvijek je dobrodošao u London, jer je član naše porodice. Didije odlazi sada kada je na vrhuncu, samo nekoliko dana poslije velike partije u Minhenu. Želimo mu sreću u nastavku karijere", istakao je Gurli.

Kako sada stvari stoje, Čelzi napušta i Fernando Tores.

"Nisu ispunjena obećanja koja sam dobio tokom sezone. Vidjećemo šta će biti, želim da igram", najavio je Španac.

Međutim, "plavci" imaju u planu i da kupuju na ljeto, a engleski mediji su danas najavili moguću bombu - Roman Abramovič je spremio 50 miliona funti za napadača Atletiko Madrida Radamela Falkaa.

Bonus video: