Džerard u završnoj fazi pregovora oko povratka u Liverpul

Džerard (36) je napustio Los Anđeles Galaksi, a postojala je, i još postoji, mogućnost da nastavi igračku karijeru bar još jednu sezonu
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2016. 17:19h

Stiven Džerard je u završnoj fazi pregovora sa Liverpulom oko povratka u klub u kome je ponikao i stekao svjetsku slavu.

Nije, međutim, u pitanju povratak na teren, već na neku od funkcija u klubu, najvjerovatnije trenerskoj.

"Pregovori sa direktorom Liverpulove akademije Aleks Ingltorpom su pri kraju. Stiven želi da se vrati, ali ne da ima minornu ili simboličnu ulogu, već da aktivno učestvuje u radu kluba. Zanima ga trenerski poziv", pišu engleski mediji.

Džerard (36) je napustio Los Anđeles Galaksi, a postojala je, i još postoji, mogućnost da nastavi igračku karijeru bar još jednu sezonu.

Ponude su mu, navodno, poslali Seltik i Njukasl.

On je, međutim, bliži odluci da završi sa igranjem, a želi da iskoristi to što je trener Liverpula Jirgen Klop, koga je upoznao prošlog novembra, kada je kratko trenirao sa bivšim saigračima, tokom pauze u MLS ligi.

I Engleska fudbalska federacija (FA) je zainteresovana da nekadašnjeg kapitena angažuje u okviru trenerske organizacije i uključi ga u rad sa mlađim selekcijama.

Bonus video: