EFL: Bez obzira na sve, neko mora da ispadne - Vijesti.me
DONIJELI ODLUKU

EFL: Bez obzira na sve, neko mora da ispadne

Engleska fudbalska liga (EFL) objavila je niz odluka koje se tiču tri profesionalne lige u njenoj nadležnosti

Ilustracija
Ilustracija (Foto: AP)

Engleska fudbalska liga objavila je u četvrtak saopštenje u kome se navodi da će bez obzira na rasplet sezone biti ispadanja i promocije u Čempionšipu, Ligi 1 i Ligi 2.

Engleska fudbalska liga (EFL) objavila je niz odluka koje se tiču tri profesionalne lige u njenoj nadležnosti. Potvrđeno je da će ispadanja i promocije biti i u slučaju da se sezona ne nastavi.

Potvrđeno je da će doigravanja biti odigrana, ali najviše sa po četiri tima.

EFL je navela da je za donošenje bilo kakve odluke o sudbini sezone potrebno da se složi po 51 (ukupno 71 glas) odsto klubova iz sva tri ranga.

Kako sada stvari stoje, najkomplikovaniji će pregovori biti u Ligi 1 u kojoj je veliki broj klubova pri stavu da se sezona ne nastavi. Ipak, pregovori su 'zapeli' kada su Sanderlend, Portsmut i Ipsvič uz još tri kluba naveli da žele da igraju do kraja.

Kako u ovoj ligi sada igraju 23 tima, jer je Bari izbačen od strane EFL, svaki glas biće bitan.

Ako se sezona prekine i tabela zaključi primenom bodovnog količnika, Vajkomb Vonderers bi na osmom mjestu pretekao Piterborou junajted (koji se izjasnio da želi da igra dalje) i ušao doigravanje.

Klubovi Lige 2 glasali su za prekid prvenstva 15. maja ali da niko ne ispada, ali uz novu odluku EFL to bi značilo da Stivenidž ispada, a da u Ligu 1 automatski ulaze Svindon, Krejv i Plimut.

U Čempionšipu žele da nastave takmičenje i u ponedjeljak počinju sa treninzima.