Evro-Juve slavio na Itihadu

0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2015. 21:03h

U derbiju prvog dana nove sezone Lige šampiona, Juventusa je savladao Mančester siti u gostima. Poveo je domaćin, strijelac Kompani, poslije kornera Davida Silve. Izjednačio Mandžukić, na asistenciju Pogbe - to je prvi gol koji je Siti primio ove sezone!

A onda je stigao i drugi - Alvaro Morata pokazao je da je Juve još živ, nakon očajnog starta u Seriji A. Morata je strijelac na četiri uzastopne utakmice u Ligi šampiona, šest golova postigao je na posljednjih osam utakmica elitnog takmičenja.

Juve ima bod nakon tri kola Serije A, a morao je da preleti Lamanš da bi ostvario prvu pobjedu u sezoni i to protiv ekipe, koja u Premijer ligi ima maksimalnih pet pobjeda, bez primljenog gola.

Karakter pobjednika pokazali su igrači Juventusa na Itihadu. Kada je Kompani doveo Mančester siti u vođstvo, očekivao se krah, a možda i kraj Masimilijana Alegrija.

Odgovor vicešampiona Evrope bio je žestok. Mandžukić i Morata efektnim golovima potvrdili su teoriju da Siti ne može mnogo u Ligi šampiona.

"Izuzetna pobjeda, mnogo će nam značiti ovaj rezultat za nastavak sezone i za Seriju A. Ovaj tim vrijedi, doći će sve na svoje", poručio je Alegri, trener Juventusa.

Siti može da žali za šansama Bonija i Turea, a diskutabilna je odluka Pelegrinija da na klupi ostavi De Brujna i Aguera.

"Razočaran sam, nismo zaslužili ovo. Imali smo više šansi i igrali bolje. Ali, ovo je tipičan meč Lige šampiona, kazne su surove. Ništa nismo pogriješili, jednostavno Juventus je dao dva prelijepa gola", rekao je Manuel Pelegrini.

To je prva pobjeda Juventusa u Engleskoj još od 1996. godine - na prethodnih 11 gostovanja od tada “stara dama” nije slavila, a posljednji trijumf ostvarila je upravo u Mančesteru, ali protiv Junajteda.

Pored strijelaca velike zasluge za prekid te serije ima i “vječni” Đanluiđi Bufon, koji je blistao na golu.

“Ne može se kupiti iskustvo. Velika pobjeda za Juve”, napisao je na tviteru Jan Raš, bivši golgeter Liverpula, koji je imao kratku karijeru i u Juventusu.

A, zna se kome prija najveća scena - Kristijano Ronaldo postigao je treći het-trik u Ligi šampiona, ukupno 80 u elitnom takmičenju, a 499 u klupskoj karijeri, igrajući za Sporting, Mančester junajted i Real!

Na posljednja dva, protiv Espanjola u Primeri, i sinoć protiv Šahtjora, upisao se osam puta!!!

Real se dugo mučio da probije odbranu ukrajinskog tima, ali je u 30. minutu pogriješio golman Pjatov i poklonio gol Karimu Benzemi. Šahtjor je od 50. minuta igrao sa desetoricom, dva žuta kartona dobio Stepanenko, a dva penala, oba zbog igranja rukom, i dvije realizacije Ronalda uveli su meč u miran finiš.

"Kristijano je brutalan igrač, on može da uradi sve pred golom", kazao je Marselo, opisujući igru svog saigrača.

I drugi klub iz Mančestera doživio je krah na povratku u Ligu šampiona. Loša noć u Ajndhovenu mogla je da se nasluti sredinom poluvremena, kada je tešku povredu doživio Luk Šo.

Mladog defanzivca pokosio je Moreno i, po svemu sudeći, slomio mu nogu!

Uprkos šoku, Junajted je poveo, golom nekadašnje zvijezde Memfisa Depaja na dobro poznatom terenu i ambijentu. Izjednačio je upravo Moreno, a preokret donio Narsing.

"Potpuno nas je poremetila povreda Šoa. Nisam vidio šta je bilo, ali saigrači su mi rekli da je bilo zastrašujuće. Teško je igrati u takvim okolnostima, ali morali smo više. Ovo je velika lekcija", kazao je defanzivac Junajteda Kris Smoling.

Atletiko je lako preskočio gostovanje u vatrenom Istanbulu - 2:0, blickrig Antoana Grizmana za prva tri boda “kolčonerosa”.

"Važna pobjeda, uvijek je lijepo početi tako", kratak je bio Grizman.

Rezultati 1. kola

Grupa A

PSŽ - Malme 2:0

Di Marija 4, Kavani 62.

Real Madrid - Šahtjor 4:0

Benzema 30, Ronaldo 55,63 (oba iz penala), 81.

Grupa B

PSV - Mančester junajted 2:1

Moreno 45, Narsing 57. - Depaj 41.

Volfsburg - CSKA 1:0

Draksler 40.

Grupa C

Galatasaraj - Atletiko Madrid 0:2

Grizman 18,25.

Benfika - Astana 2:0

Gaitan 52, Mitroglu 62.

Grupa D

Mančester siti - Juventus 1:2

Kompani 58. - Mandžukić 70, Morata 82.

Sevilja - Borusija Menhengladbah 3:0

Gameiro 47. (penal), Banega 66. (penal), Konpljanka 84.

Galerija

Bonus video: